Eutanazije nema za nevakcinisane

Eutanazije nema za nevakcinisane

Foto: biogettingoldna

U Nemačkoj je eutanazija zabranjena nevakcinisanima bez kovid potvrde.

Eutanazija i pripremno ispitivanje klijenata koji dobrovoljno žele umreti zahtevaju ljudsku blizinu, objašnjavaju u klinici.

Nemačko udruženje za eutanaziju objavilo je da se klijenti moraju vakcinisati protiv koronavirusa pre nego se podvrgnu potpomognutom samoubistvu.

Udruženje je najavilo da će se budući klijenti morati pridržavati 2G pravila u zemlji, gde klinika može zabraniti ulazak u prostorije onima koji, između ostalog, nisu vakcinisani.

U klinici kažu da eutanazija i pripremni pregledi zahtevaju ‘ljudsku blizinu’, što znači da se prema nemačkom zakonu svi koji su uključeni u proces moraju pridržavati pravila 2G, prenosi Dejli mejl.

“Eutanazija i pripremno ispitivanje naših članova koji dobrovoljno žele umreti uz svoju odgovornost, zahtevaju ljudsku blizinu”, stoji u saopštenju udruženja.

“Ljudska blizina je, međutim, ‘plodno tlo’ za prenos koronavirusa. Od danas se u našem udruženju primenjuje 2G pravilo, dopunjeno merama vezanim uz situaciju, poput brzih testova pre susreta u zatvorenim prostorijama”.

Takođe objašnjavaju da se odluka temelji na “teškom zadatku balansiranja zaštite naših članova, zaposlenika i lekara s praktičnom organizacijom našeg svakodnevnog života u udruženju”.

KOMENTARIŠI