PODELI

I ove školske godine Erasmus+ projekat „Evropski školski sportski dan“ nije zaobišao škole u Braničevskom okrugu.

Projekat koji je izvorno krenuo u Mađarskoj pre desetak godina, brzo je prerastao lokalne okvire i proširio se širom Evrope. Ove godine je preko 25 zemalja učesnica, u svojim školama, u okviru Evropske nedelje fizičkih aktivnosti, organizovalo različite fizičke aktivnosti za svoje učenike u trajanju od 120 minuta.

Foto: MILJAN MILOJKOVIĆ

Škole u Srbiji su i ovoga puta bile na zavidnom nivou i uz puno kreativnosti animirale svoje učenike da se uključe u neku od fizičkih aktivnosti. Bilo je tu i masovnih demonstracija borilačkih veština, Zumbe plesa, sportskih turnira u kolektivnim sportovima, igara bez granica…

Foto: MILJAN MILOJKOVIĆ

I osnovne i srednje škole Braničevskog okruga su bile na visokom nivou ove godine. Predstavnici ovog dela Srbije u ovom projektu su bile škole iz Požarevca, Smoljinca, Malog Crnića, Velikog Gradišta, Golupca, Rabrova, Klenja, Braničeva… Sve te škole su dale veliki doprinos da naša zemlja i ove godine ima predstavnike u ovom projektu a svojim učenicima priuštile svojim đacima prelep sportski dan uz „druženje“ sa svojim vršnjacima širom cele Evrope. Posebnu draž dali su poznati sportski treneri, nagrađivani igrači, osvajači zlatnih olimpijskih medalja koji su sa učenicima podelili svoja iskustva i lično se uključili u organizaciju aktivnosti zajedno sa nastavnicima i profesorima fizičkog vaspitanja u školama.

Foto: MILJAN MILOJKOVIĆ

Veliki podstrek i jaka osnova stvorena je za dalju nadogradnju razvoja ovog projekta u našoj zemlji sa velikom željom da se još veći broj učenika uključi u ovo masovno druženje kroz fizičke aktivnosti.

KOMENTARIŠI