EXIT predstavlja NULTI DAN! Na tvrđavu dolazi bend od MILION DOLARA

EXIT predstavlja NULTI DAN! Na tvrđavu dolazi bend od MILION DOLARA

Ovog leta na Petrovaradinsku tvrđavu dolazi jedan od najvećih svetskih bendova.

Ime se još uvek čuva u strogoj tajnosti unutar same organizacije i samo nekoliko osoba trenutno zna o kome se radi. Međutim, ono što je poznato je činjenica da je uobičajen honorar ovog benda često viši od milion dolara što znači da se radi o nekome iz malobrojne grupe najvećih, takozvanih stadionskih atrakcija! Retki su i festivali u svetu koji imaju bendove teške čak sedam cifara, jer se zna da je to rezervisano samo za najskuplje festivale poput britanskog giganta Glastoberija ili američkog megafestivala Koačele, čije cene ulaznica premašuju i 300 evra.

Takođe, ono što je pouzdano je da ovaj bend nikad nije bio u regionu, iako su gotovo svi vodeći domaći organizatori pokušavali da ih dovedu na Ušće. Višegodišnje pregovore sa Egzitom može da presudi upravo jedini slobodan datum benda – sreda, 5. jul! Budući da festival EXIT počinje dan nakon tog datuma, organizatori su za ovu priliku odlučili da dodaju takozvani nulti dan i da bend ugoste dan ranije na glavnoj festivalskoj bini uz svu spektakularnu produkciju koja za tu priliku stiže u Novi Sad.

Biće to ujedno i novi specijalni Get EXITed događaj, poput onog na kojem je pre dve godine na Ušću nastupio Robi Vilijams, a dobra vest za sve fanove Egzita je da će najverovatnije biti moguće da se uz kartu za ostala četiri dana, uz neku manju doplatu, uživo gleda i ovaj bend, čije ulaznice na turneji nisu ispod 100 evra!

Naš izvor navodi da su pregovori zaista odmakli daleko i da je ugovor skoro završen, ali da je cela stvar zapela kod visine cena ulaznica i da stvari nisu sasvim izvesne. Pored cena ulaznica koje su višestruko niže od uobičajenih, menadžmentu benda je posebno sporna niska cena doplate za kupce EXIT ulaznica i gledaju da to ograniče maksimalno kako bi im se koncert uopšte isplatio.

Kontaktirali smo i Egzit koji takođe drži ime u tajnosti, ali potvrđuje naša saznanja.

– Istina je da pregovaramo sa jednim od najvećih svetskih bendova, ali je neizvesno da li će pregovori uroditi plodom, zbog čega ne možemo da otkrijemo o kome se radi. Mi insistiramo da cena za kupce u Srbiji bude što pristupačnija, kao i da postojeći kupci EXIT ulaznica imaju mogućnost minimalne doplate za ovaj koncert. Iz ličnih kontakata koje imamo, znamo da bend jako želi da nastupi na Egzitu, ali menadžment želi da cene ulaznica budu što bliže njihovim redovnim na turneji, koje su za naše pojmove ipak previsoke. Njihovi argumenti su izrazito visoki troškovi turneje koju prati superiorna tehnička produkcija i tim od preko 50 ljudi, dok mi insistiramo na platežnoj moći domaće publike. Videćemo čiji argumenti će prevagnuti – poručuju iz Egzita.

KOMENTARIŠI