Drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. koje će se održati u Kini, najbolji košarkaši Srbije započinju gostovanjem protiv slekcije Grčke, lidera grupe, sa stopostotnim učinkom.

Za razliku od prvog dela kvalifikacija selektor Aleksandar Đorđević će na raspolaganju imati veći broj kvalitetnijih košarkaša, koje će predvoditi Bogdanović, Bjelica, Raduljica, Jović, Simonović, Kalinić… dok ipak u sastavu neće biti Teodosića, Marjanovića i Jokića. I protivnici imaju problema sa izostankom košarkaša, a sigurno najveći udarac je neigranje najboljeg grčkog igrača, krila Milvokija, Janisa Adetokumba. Srbija je u drugu fazu kvalifikacija za Svetski Kup prenela četiri pobede i dva poraza, za razliku od Grčke i Nemačke koje vode sa po šest pobeda.

“Očekuje nas možda i najznačajnija utakmica u kvalifikacijama. Svi smo spremni. Grčka igra samo bez Adetokumba, dok smo mi bez nekoliko nosilaca ovog tima. Ipak, ne bežimo od uloge favorita. Idemo da pobedimo kako bi nam u novembarskom prozoru bilo lakše”, poručio je Nemanja Bjelica pred okršaj na Kritu.

Za srpsku reprezentaciju svaki meč je izuzetno bitan jer prve tri ekipe iz grupe plasiraće se na planetarni šampionat. Naš nacionalni tim će protiv Grčke u Iraklionu na Kritu igrati večeras od 20 sati, uz direktan prenos na RTS-u.

KOMENTARIŠI