Do nedelje će u Srbiji biti toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama između 30 i 34 stepena, a zatim će uslediti promena, praćena pljuskovima i pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature.

Tako će u ponedeljak i utorak maksimalne temperature, umesto 30 do 34, biti između 18 i 22 stepena.

Nakon toga, sledi blagi porast temperature, na 24 do 27 stepeni, kaže za Tanjug meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović.

“Do nedelje će se zadržati ovakvo vreme, kao od početka avgusta, toplo sa maksimalnim temperaturama od 30 do 34 stepena, uz retku pojava pljuskova i grmljavine”, rekao je on.

U nedelju sledi promena, pa će već sredinom dana, a možda i pre podne, na krajnjem severozapadu, a do uveče i tokom noći i u ostalim krajevima doći do naoblačenja sa pljuskovima i grmljavinom koje će, kaže, biti jače izraženo.

“Uz pojačan severozapadni vetar i pad temperature koja bi se u ponedeljak i utorak osetila kao značajan pad temperature – od 8 do 15 stepeni. To znaci, umesto 30 do 34, biće možda između 17 i 19 stepeni”, dodao je Todorović.

Zatim sledi blagi porast temperature, maksimalne će biti 24 do 27 stepeni, ali se ne vraćamo na vrednosti iznad 30 stepeni, pa će vreme biti umereno toplo i prijatno.

Zahlađenje će nam doneti ciklon sa Atlantika, a talas hladnijeg vazduha do nas stiže preko Zapadne Evrope i Alpa i preko Hrvatske i Mađarske, naveo je Todorović.

KOMENTARIŠI