U toku su radovi na izgradnji tribine kapaciteta oko 300 mesta pored hipodroma a radove su obišli članovi Gradskog veća Požarevca, predsednik konjičke sekcije „Kasidol“ sa ostalim predstavnicima ove mesne zajednice.

Darko Mirković – član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice

Darko Mirković član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice rekao je ovom prilikom da je Kasidol poznat po dugoj tradiciji konjarstva i da se svake godine na Todorovu subotu trkačka sezona otvara upravo na ovom hipodromu. Grad Požarevac je prepoznao značaj ove investicije za meštane Kasidola i sve ljubitelje konjičkog sporta i iz budžeta je izdvojio 3.070.000 dinara za izgradnju tribine. Radovi na tribinama će biti gotovi za desetak dana.

Predsednik Konjičke sekcije „Kasidol“ – Saša Stepanović

Predsednik Konjičke sekcije „Kasidol“ Saša Stepanović naglašava da je tradicija održavanja trka u ovom selu duža od jednog veka, a da Sekcija broji oko dvadesetak članova koji poseduju isto toliko konja. Same trke na Todorovu subotu su i početak trkačke sezone. On se ovom prilikom zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći.

Član UO Turističke organizacije Grada Požarevca – Jugoslav Žikić

Član UO Turističke organizacije Grada Požarevca Jugoslav Žikić rekao je da je lokalna samouprava turizam stavila na listu prioriteta tako da je promenjen pristup samoj organizaciji Ljubičevskih konjičkih igara a uvod u trkački deo ove manifestacije su trke na Todorovu subotu tako da se uslovi takmičenja poboljšavaju u Kasidolu a ovo takmičenje je i u turističkoj ponudi Grada Požarevca. On je još dodao da su meštani Kasidola na izgradnju ove tribine čekali četrdesetak godina, a želja im je da u saradnji sa Gradom u narednom periodu na hipodromu naprave i štalu sa 12 boksova.

KOMENTARIŠI