GANIP stiže kući sa titulom najlepše nacije

GANIP stiže kući sa titulom najlepše nacije

Gradski ansambl narodnih igara i pesama Požarevac završio je turneju, koja se sastojala od nekoliko koncerata koji su održani u Kulturnom centru de Chateau Gombert u Marseju.

Osim što su pokupili simpatije publike, koja je svaki put sa nestrpljenjem iščekivala njihove nastupe, folklorci su pokupili i titule najlepših. Podsetimo, Marko Matejić zauzeo je drugo mesto na izboru za mis, dok je Milica Vasiljević proglašena za najlepšu na festivalu, i večeras je se, na završnom koncertu festivala, na glavnoj sceni, koja zahvata neverovatnih 200 kvadrata, pojavila u predivnoj beloj haljini od preko četiri metra, koju su joj organizatori dodelili kao najlepšoj.

Folklorci Požarevca su se večeras publici predstavili sa dve koreografije, igrama Binačke Morave i Vlaškim igrama, a po završenom koncertu, odigrali zajedničku koreografiju sa ostalim članovima zemalja učesnica ovog festivala, koja je bila specifična po tome što je jedan deo učesnika sišao sa scene u publiku i zajedno sa njima odigrao ostatak koreografije.

Sutra ujutru oko 10h planiran je polazak nazad za Požarevac. Ono što sigurno znamo je da se folklorci kući vraćaju puni prelepih utisaka i fotografija, javila se i po neka simpatija, ali i mnogo novih prijateljstava, od kojih će se neka možda ponoviti već na jesen, i to u našem gradu.

KOMENTARIŠI