Garaža u Požarevcu čeka nove montere

Garaža u Požarevcu čeka nove montere

Spratni objekat u Takovskoj ulici nije završen uprkos dva pomeranja roka. Grad 18. jula raskinuo ugovor sa firmom “Metalpres projekat” iz Kraljeva.

Obustavljena je montaža spratne garaže u požarevačkoj Takovskoj ulici jer je lokalna samouprava, zbog nepoštovanja ugovorenog roka, raskinula ugovor sa izvođačem. Firma “Metalpres projekat” iz Kraljeva, ni posle tri odlaganja, posao nije završila do 15. jula, iako je – kao jedini ponuđač – bila izabrana za kupovinu i montažu objekta od 1.500 kvadrata, vrednog 45 miliona dinara, pišu Novosti.

Ugovor je, podsetimo, bio sklopljen 25. oktobra prošle godine, a rok za završetak posle je bio 90 dana. S obzirom na to da garaža dotad nije montirana, potpisan je aneks ugovora kojim je rok produžen na 31. maj. Uz obrazloženje da je bilo mnogo kišnih dana, i taj rok je pomeren na 15. jul…

– Ovo nije prvi put da raskidamo ugovore sa izvođačima koji ne poštuju ugovorene obaveze, a sada smo to odlagali zbog izjava nadzornog organa. Popusta, međutim, više nema, pa ćemo obnoviti javnu nabavku i izabrati drugog izvođača – najavio je gradonačelnik Bane Spasović.

S obzirom na to da je firma iz Kraljeva 18. jula obaveštena o raskidu ugovora, sledi komisijska primopredaja obavljenih radova i odabir druge firme koja će završiti montažu toliko očekivanog objekta. Ali, zbog nepoštovanja ugovora, “Metalpres projekat” će snositi i pravne posledice, predviđene ugovorom.

ATRAKTIVNA LOKACIJA

Spratna garaža će se nalaziti na prostoru nekadašnjeg zatvorenog parkinga preko puta hotela “Dunav”. Zbog montaže, ovaj parking je od marta zatvoren…

KOMENTARIŠI