U nedelju 25.11.2018. godine u maloj sali Centra za kulturu, održana je promocija filma “Otvorenih očiju” i knjige “Maratonac”.

Foto: Urban City

Promocija knjige i filma biće predstavljeni u svim gradovima u kojima je Goran istrčao maraton.

Događaj je otvorio požarevački istaknuti sportista Bane Dmitrović. Prisutni poštovaoci Gorana Nikolića pogledali su film “Otvorenih očiju”, a kasnije imali priliku i da se upoznaju sa autorom.

Bane Dmitrović, Foto: Urban City

Nikolić je u skromnom obraćanju prisutnima između ostalog rekao da je njegov podvig sa 55 istrčanih maratona za 55 dana bila prilika da promoviše sportski, kreativni i intelektualni kapacitet ljudi sa invaliditetom.

Goranovo obraćanje preslušajte u celosti:

Goran je spreman za novi izazov kojim ce ući u Ginisovu knjigu rekorda, 77 maratona za 77 dana.
Podsetimo, punih 55 uzastopnih dana Goran Nikolić, maratonac iz Kragujevca, trčao je kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru sa ciljem da obori Ginisov rekord.

Sav prihod od donacija Goran je usmerio Regionalnom centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”.  Goran vidi samo pet procenata na jedno oko.

Foto: Urban City / Silverscreen capture
Ovo je prvi put da je sportista sa invaliditetom srušio rekord potpuno zdravog sportiste. Sad već bivši Ginisov rekord – 52 maratona za 52 dana – držao je japanski atletičar.
Pokrovitelj, organizator i domaćin maratona u svakom gradu bio je Rotari distrikt 2483, koji okuplja Rotari klubove iz Srbije i Crne Gore, a u Bosni i Hercegovini Rotari klubovi Distrikta 1910.

KOMENTARIŠI