Godišnjica masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni

Godišnjica masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni

Foto: Urban City // B.P. / ilustracija

U masovnom ubistvu u Duboni i Malom Orašju, selima kod Mladenovca i Smedereva, na današnji dan pre godinu dana stradalo je devetoro i ranjeno 12 mladih ljudi.

Uroš B, optužen za teško ubistvo, čeka suđenje u pritvoru. Pripremno ročište pred početak suđenja zakazano je za 23. maj. Porodice, prijatelji i građani okupiće se na mestu stradanja mladića u Ravnom Gaju, u Malom Orašju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće na mestu ubistva Kristine i Milana Panića i Dalibora Todorovića u selu Dubona.

“Zajedno sa predsednikom Vlade Milošom Vučevićem polažem cveće na mestu na kojem su surovo prekinuti životi Milana, Kristine i Dalibora, a sa njima i sva radost i nadanja njihovih roditelja. Kuće ugašene i zavijene u crno, delo su zla koje nije znalo ni za milost, ni za stid, ni za ljubav”, napisao je predsednik Vučić na Instagramu budućnostsrbijeav.

Predsednik je istakao da je i taj zločin ostavio “duboku ranu na duši cele Srbije, koja i danas stoji nema pred užasom koji nas je sve zadesio, ali i ujedinio sve dobre ljude naše zemlje u nameri da se svim snagama izborimo za društvo u kojem se ovakva tragedija ne sme ponoviti”.

“Neka počivaju u miru”, napisao je Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u spomen-parku u Malom Orašju na mestu ubistva Nemanje Stevanovića, Lazara Milovanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića, Nikole Milića i Petra Mitrovića.

“Sa najdubljim pijetetom odajem poštu nevinim žrtvama bezumnog pohoda koji je iza sebe ostavio očaj, tugu i pustoš. Kao roditelj, osećam ogroman bol zbog izgubljenih života i delim patnju porodica koje su ostale bez najvrednijeg blaga, bez svoje dece”, napisao je predsednik na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Vučić je napisao da kao predsednik obećava da država neće dozvoliti zločin bez kazne, pobedu zla nad pravdom i zverstva nad čovečnošću.

KOMENTARIŠI