Godišnjica smrti Slobodana Miloševića, položeni venci u dvorištu porodične kuće u Požarevcu

Godišnjica smrti Slobodana Miloševića, položeni venci u dvorištu porodične kuće u Požarevcu

U dvorištu kuće porodice Milošević u Požarevcu gde je sahranjen, vence je položila i delegacija SPS, koju je predvodio Nikola Šainović, član Predsedništva SP

Dugogodišnja najbliža saradnica Mira Dragojević i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić posetili su, kao i svake godine grob bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića povodom 12 godina od njegove smrti.

U dvorištu kuće porodice Milošević u Požarevcu gde je sahranjen, vence je položila i delegacija SPS, koju je predvodio Nikola Šainović, član Predsedništva SPS.

Pored Mrkonjića i Šainovića venac na grob Slobodana Miloševića položili su i potpredsednik Izvršnog odbora GO SPS Slobodan Milošević i predsednik mladih socijalista Srbije Uglješa Marković.

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić rekao je ovom prilikom da očekuje od aktuelne vlasti da će konačno rešiti pitanje povratka Miloševićeve porodice u Srbiju, kao i da je u petak sa građanima predao Skupštini grada Beograda inicijativu da mu se podigne spomenik i da jedna ulica ponese njegovo ime.

– To je bila moja dužnost jer je uspomena na Miloševića bila duboko moralno pitanje za sve nas u državi, za mene možda i više od drugih, jer smo bili i prijatelji. Uspomenu na Slobodana Miloševića svi određujemo po svom osećanju i prema svojim ličnim moralnim principima, a što se mene lično tiče u vreme kada se obeležava godišnjica njegove smrti, biću u Požarevcu da mu odam poštu – rekao je Mrkonjić.

Član Predsedništva SPS Nikola Šainović rekao je da je Milošević velika istorijska ličnost iz teškog istorijskog vremena.

– Kada se sećamo Slobodana, sećamo se i svih boraca koji su položili život za našu zemlju. Uvek mi 11. marta, sve od 2006. prvo dođe misao o gubitku prijatelja. Čoveka koji je bio potpuno predan svom pogledu na svet, svojoj viziji slobode Srpskog naroda, svojem ubeđelju da je međunarodno pravo jednako za sve države i narode.

– To za Slobodana Miloševića nije bio skup političkih fraza on je u to bio životno ubeđen, životno u smislu da za je za te principe bio potpuno spreman da položi svoj život i položio ga je – rekao je Šainović.

KOMENTARIŠI