Godišnjica ubistva devet učenika i čuvara u Ribnikaru

Godišnjica ubistva devet učenika i čuvara u Ribnikaru

Foto: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u OŠ Vladislav Ribnikar na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja, koje je usmrtio maloletni K.K., takođe učenik te škole.

„Pre tačno godinu dana, svanulo je poslednje školsko jutro za naših devet anđela i čoveka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo. Prošla je godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cele zemlje, ali nisu prošli bol, neverica i neizmerna tuga“, napisao je Vučić na svom Instragram nalogu.

Dodao je da „iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika-Dragana, ostala je praznina, ali i strašna opomena celom društvu da svim snagama čuvamo našu decu od svakog zla, opasnosti i pretnje“.

„Na to nas obavezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli da postanu. Učinićemo sve da se kao zemlja uzdignemo posle ovog užasa koji nas je zadesio. Izražavam iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih. Neka počivaju u miru“, napisao je Vučić.

Pre tačno godinu dana, 3. maja u masovnom ubistvu koje je trinaestogodišnjak započeo u 8.41 ubijeni su: Mara Anđelković, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ana Božović, Adriana Dukić, Ema Kobiljski, Katarina Martinović, Sofija Negić, Andrija Čikić i Dragan Vlahović.

KOMENTARIŠI