Centar je počeo sa radom i za protekla dva meseca ovaj turistički kompleks oko Golubačke tvrđave posetilo je oko dve hiljade turista,od kojih su većina stranci. Zaposleni u Vizitarskom centru do aprila naredne godine, kada počinje nova turistička sezona, počeli su obogaćivanjem turističke ponude kako bi se zadržao veliki broj turista koji prođu kroz Golubac i kako bi neki dan duže ostali u ovom gradu na Dunavu. U turistčkoj ponudi je i Arheološki park, Turski Haman i Rimska kuća.

– Mi smo kao Kompleks eksperimentalno počeli da radimo od 1-og oktobra ove godine i praktično to je period u kome smo pokušali da vidimo kako izgleda i kako mi funkcionišemo u odnosu na turiste, kolika je njihova zainteresovanost i šta je to što moramo da promenimo ili dopunimo, naglasila je Iskra Maksimović, direktorka Društva d.o.o. ,,Tvrđava Golubački grad’’ Golubac i dodala da na naše veliko iznenađenje, pojavio se veliki broj turista potpuno neočikavano za mesec oktobar, jer je to van sezone, i u tom mesecu imali smo 1.500 posetilaca. To je broj koji je prevazišao sva naša očekivanja, u toku meseca oktobra, naša punuda je bila samo šetnja, razgledanje tvrđave i poseta izložbi.

– Od meseca novembra proširili smo ponudu i posetiocima smo mogli da ponudimo i kafiteriju, koja je još u pripremi, što je deo našeg eksperimenta, jer smo želeli da vidimo koliko bi se vremenski zadržali turisti od kada postoji ovaj objekat. Ono što možemo da zaključimo, imali smo posetu oko dve hiljade posetilac u oktobru i novembru, bilo je preko 400 putničkih vozila i veliki broj autobusa, od kojih su jedna trećina bili stranci.

Ovakva poseta je pokazala da mi možemo da funkcionišemo i van turističke sezone, u toku našeg rada na pružanju usluga bilo je problema, ali je to ujedno i jedna korisna škola za nas, koju smo savladali i naučili nešto novo. Našu ponudu u oktobru i novembru, menjali smo, dopunjavali i finalizovali. Mi imamo kompleks u kome se nalazi Vizitarski centar sa svim svojim kapacitetima, prezentacione sale, infocentar i kafiteriju, u kojima posetilac može da dobije sve informacije, da pogleda sve što nudimo kao promotivni materijal, da pogleda naše slajdove, filmove, odnosno sve ono što je vizualni promotivni materijal, zatim da vidi izložbu autorke Slavice Ilić posvećenu tvrđavi Golubački grad, ali i da se osveži kafom ili čajem, rekla je Maksimović.

Pored toga, naša ponuda je obilazak dva arehološka objekta, koja postoje u arheološkom parku,  to su Rimska kuća i Turski aman i ukoliko su posetioci zainteresovani, naš arheolog može da ih isprati i da da sva ona tumačenja koja su vezana za ove objekte, što smo većinom radili sa grupnim posetama.

KOMENTARIŠI