PODELI
Foto: Urban City TV capture

Reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru!

Srbija je u gostima savladala Portugal 2:1 (1:1) u poslednjem meču kvalifikacija za Mundijal.

Srbija je tako osvojila grupu A i otišla direktno u Katar!

Čovek odluke u Lisabonu bio je Aleksandar Mitrović, koji je postigao gol u 90. minutu!

Selektor Srbije Dragan Stojković izneo je utiske posle plasmana na Svetsko prvenstvo.

Piksi je bio veoma zadovoljan posle utakmice.

“Upravo tako, mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali zaslužili da pobedimo. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu sa dubokim uverenjem da možemo da dobijemo, bez obzira što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke”:

Srbija treba da bude ponosna.

“Mi smo govorili od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale, to se i desilo. Znalo se da nas samo taj rezultat vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, zrelost, ponašanje, požrtvovanost, poštovanje svih principa koje sam tražio… To je sve donelo da Srbija večeras treba da bude ponosna. Ništa se ne bi promenilo ni da je ostalo nerešeno. Zaslužuju čestitke i Srbija treba da slavi noćas”.

Ostavio je Mitrovića na klupi…

“E, pa sad, ne znam šta da kažem. Moj posao je da osmislim, da im prenesem, da ih ubedim da mogu, sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se završilo. Sa taktičke strane smo odradili posao i objasnili igračima šta treba da rade na terenu. Prelepa igra i zaista smo verovali u to, ja sam stalno govorio da niko od protivnika nema krila da leti, to je igra 10 na 10 na terenu, pokazali smo veliko srce, veliku volju i motivaciju. Vratilo se onako kako treba. Ovo je velika stvar. Juče su me pitali na koferenciji od 84, tradicije postoje da bi se rušile. Posle 37 godina srušili smo tradiciju i ostvarili veliku pobedu”

Gde je limit?

“Nemamo limit, mi ćemo posle ovoga analizirati sve, a sve što smo uradili uradili smo perfektno. Pokazali smo na kraju da smo mi bolji. Videćemo za kasnije. Imamo potencijal za mnogo veće stvari”, zaključio je Stojković.

Srpski napadač Aleksandar Mitrović, junak pobede nad Portugalom, kaže da je ona velika i zaslužena.

“Što bi rekli, hoće čuka da mi stane. Jedna velika pobeda. Ostvarili smo plasman sa jednom velikom debelom tačkom. Igrali smo fudbal, bili bolji. Nadigrali smo Portugal i zasluženo slavili”, rekao je Mitrović.

Kaže da su se rad i trud isplatili

“Vratilo se sve sa kamatom. Kad si pošten, kad radiš vredno, kad si iskren, vrati se sve, pitanje je samo vremena. Verovao sam u ekipu, u nas. Igrali smo sa samopouzdanjem. Svi smo presrećni zbog nas i cele nacije. Znamo koliko smo sreće i radosti doneli našem narodu, ovo je drugo Svetsko prvenstvo zaredom. Plakao bih, smejao se, sve je pomešano.”

Da li ih je šokirao rano primljeni gol?

“Pričali smo pre utakmice da šta god da se desi, ima 90 minuta igre… Dešavalo, radili smo šta je selektor tražio od nas i na kraju zasluženo pobedili”, istakao je on.

Pogledajte istorijski gol Mitrovića za pobedu

 

KOMENTARIŠI