Danas u podne u Gradskom parku u Požarevcu održana je zajednička konferencija za medije požarevačkih odbora Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Udruženja građana Iskorak, Socijaldemokratske stranke, Dosta je bilo, Narodne stranke, Nove demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta Dveri i Građanskog pokreta Srbije.

Konferencija za medije organizovana je, kako se navodi u pozivu za medije, povodom neregularnosti izbornog procesa u gradu. Traži se ponavljanje izbora na svim nivoima.

Nekoliko minuta nakon početka obraćanja predsednik GrO SSP Požarevac
Vladana Milosavljevića, jedan građanin prišao je okupljenim predstavnicima političkih stranaka predstavljajući se kao ratni vetaran. On je verbalno ometao konferenciju za medije, unosivši se u lice pojedinim predstavnicima politčkih stranaka.

Goran Petrović, kandidat za poslanika liste “Srbija protiv nasilja” je ovom prilikom rekao da je i ovo dešavanje jedan od dokaza u kakvoj državi živimo. Ovo lice koje je ometalo konferenciju za medije uputilo je još nekoliko neprimerenih reči Goranu Petroviću, ali je ubrzo odustao od daljeg vređanja kada su predstavnici opozicije rekli da će pozvati policiju.

Na konferenciji za medije govorilo se da su postojale brojne neregularnosti na izbornim mestima u Požarevcu. Goran Petrović je ovom prilikom između ostalog naveo i da su izbori obesmišljeni i rekao još da je u pitanju “grandiozna i epska izborna krađa”. Petrović je ovom prilikom takođe naveo i primere šta se dešavalo na nekoliko biračkih mesta.

Na konferenciji za medije rečeno je i da su videli ljude koji su se šetali ispred biračkih mesta sa duplim biračkim spiskovima ili sedeli u parkiranim automobilima beležeći ko je i kada izašao da glasa, ljude koji su sa spiskovima šetali ulicama izvodeći ljude na biračka mesta. Na konferenciji za medije je i rečeno, između ostalog, da su brojne nepravilnosti zabeležene u blizini biračkih mesta Radna mala 45 i 46, Lučica 15 i 16, Poljana 52 i 53, Petka K10, Pristanište K2 i u Kostolac K1.

Celu konferenciju za medije možete da preslušate ispod: