Grad Požarevac će subvencionisati boravak dece u privatnim vrtićima

Grad Požarevac će subvencionisati boravak dece u privatnim vrtićima

Foto: Pixabay // ilustracija

Danas je u požarevačkom odboru SNS-a održana konferencija za medije na kojoj se između ostalog pričalo o ulaganjima u obrazovne i vaspitne ustanove u Gradu Požarevcu, ali i o načinima rešavanja problema zbog manjka mesta u vrtićima u gradu.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac i gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom najavio da bi Grad Požarevac trebalo od sledeće godine da izdvaja određena sredstva za subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima. Po rečima Spasovića postoji nekoliko načina kako da se to uradi, a izabraće se najbolji, što bi doprinelo da veći broj dece ima mogućnost boravka u vrtićima, čime bi se rešio i ovaj veliki problem u gradu. Subvenciju bi mogla da dobiju deca čiji roditelji ispunjavaju određene uslove.

Foto: Urban City LIVE video screenshot / arhiva

“Smatramo da je sada bolje investirati u subvencije, nego da gradimo objekte za koje treba da se rade projekti, upotrebne dozvole, da se zaposle kadrovi, što bi trajalo nekoliko godina”, naglasio je Spasović.

Pored ovoga grad će proceniti i potrebu za izgradnju novog vrtića. Projekti postoje za nov objekat u Kostolcu. Očekuje se da se u Požarevcu u skorije vreme otvore još dva privatna vrtića po rečima Spasovića. Na konferenciji za medije se pričalo i o mogućnosti pravljenja centralne kuhinje za vrtiće čime bi se sadašnje prostorije u vrtićima iskoristile za proširenje kapaciteta.

KOMENTARIŠI