Grad Požarevac nagradio najbolje učenike i nastavnike

Grad Požarevac nagradio najbolje učenike i nastavnike

U Velikoj Sali Centra za kulturu u Požarevcu dodeljene su novčane nagrade najboljim učenicima i njihovim nastavnicima.

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi nastavnici mentori, koji su osvojili prvo mesto na nekom međunarodnom takmičenju dobili su pojedinačne nagrade u iznosu od 15.000 dinara, za drugo mesto 14.000 i za treće mesto 13.000 dinara.

Oni koji su osvojili prvo mesto na nekom od republičkih takmičenja dobili su pojedinačnu nagradu u iznosu od 12.000, drugo mesto 11.000 i za osvojeno treće mesto 10.000 dinara, a takođe i njihovi mentori su dobili nagrade u istom iznosu.

Foto: Grad Požarevac

Ekipama učenika dodeljene su dvostruke pojedinačne nagrade. Za prvo mesto na međunarodnom takmičenju ekipe su dobile 30.000 dinara, za drugo 28.000 i za osvojeno treće mesto 26.000 dinara, dok su ekipe koje su osvojile prvo mesto na republičkom takmičenju dobile nagradu u iznosu od 24.000, drugo mesto 22.000 i za treće nesto 20.000 dinara.

Za ove namene iz gradskog budžeta je izdvojeno 2,2 miliona dinara.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović pozdravljajući skup, istakao je da obrazovanje doprinosi napretku celokupnog društva. Trka na polju tehnoloških inovacija, zahteva od svih nas da imamo dobro obrazovanje i kvalitetan nastavni kadar. Poznato je da grad izdvaja godišnje oko 100 miliona dinara za investicije u predškolsku ustanovu, osnovne i srednje škole i da je to u cilju obezbeđivanja što boljih uslova za rad:

”Nadam se da ćete kada odete na fakultete, shvatiti da ova lokalna samouprava i vaši roditelji, očekuju da se vratite i pružite doprinos razvoju ovog Grada. Na nama je da obezbedimo kvalitetne uslove, da svoj radni vek provedete u ovom okruženju”, rekao je gradonačelnik Požarevca.

Foto: Grad Požarevac

Vesna Pejić član Gradskog veća zadužena za prosvetu je rekla da se počelo sa Svečanim salonima gradskog zdanja pa su dodele prešle u Malu salu CZK a da danas i Velika sala postaje mala za učenike i njihove nastavnike. Ona je još je dodala da će se gradsko veće potruditi da u narednom periodu donese odluku po kojoj će učenici koji su osvojili više od tri nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima biti bolje nagrađeni, obzirom da su sada ti učenici za sva osvojena mesta dobili jednu pojedinačnu nagradu.

Nagrade su još uručili predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, zamenik gradonačelnika Saša Pavlović, zamenik predsednika Skupštine Milić Jovanović i članica Gradskog veća Ana Miljanić.

KOMENTARIŠI