Grad Požarevac obezbedio oko 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece

Grad Požarevac obezbedio oko 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece

Foto: Pixabay // ilustracija

Gradsko veće Grada Požarevca, striktno poštujući zakonske propise, pronašlo je rešenje i donelo zaključak kojim se za podršku porodicama sa decom za lečenje dece od oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji za 2020. godinu obezbeđuju sredstva u visini od 24.916.946. dinara, navodi gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović u svojoj poslednjoj objavi na društvenoj mreži Facebook.

-Raduje me da rešenje koje su gradske službe ovim zaključkom pronašle nije jednokratno već obezbeđuje da se sredstva za ovu namenu odvajaju u svakom narednom gradskom godišnjem budžetu u visini do 1% od poreskih prihoda, navodi se u objavi.

    SAŠA PAVLOVIĆ, Foto: Urban City

-Ovim zaključkom stiču se uslovi za sklapanje ugovora sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije – Budžetskim fondom za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji, a za šta postoji tačno propisana regulativa u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije.

Svaki izdvojeni dinar za ovu borbu je dragocen, i zato ćemo i nadalje tražiti načine da dodatno pomažemo lečenje bolesnih, zaključuje se u objavi gradonačelnika.

KOMENTARIŠI