Grad Požarevac obrazložio odluku o dodeli nagrada povodom Svete Trojice

Grad Požarevac obrazložio odluku o dodeli nagrada povodom Svete Trojice

Foto: Urban City // B.P.

Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca, Grad Požarevac dodeljuje nagrade i povelje o nagradi Grada Požarevca, u neto iznosu od po 58.540,00 dinara Jevtić Ivici, sportskom radniku iz Požarevca Marjanović prof. dr Ivanu, oftalmologu hirurgu iz Požarevca i Midić dr Ignatiju, mitropolitu braničevskom iz Požarevca.

Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca, Grad Požarevac dodeljuje povelju Grada Požarevca DM Internacional“ DOO iz Bratinca.

POVELjE O NAGRADAMA DODELjENE SU:

Jevtić Ivici, sportskom radniku, Rođen je 1983. godine u Požarevcu. Odbojkom počinje da se bavi 1998. godine u osnovnoj školi. Napredovao je do prvog tima „Mladog radnika“ u odbojci. Posle Požarevca, odlazi u Podgoricu u OK „Budućnost“, gde se zadržava 4 sezone i u tom periodu osvaja dva puta državno prvenstvo tadašnje države. Od 2006. godine odlazi u inostranstvo. 2012. se vraća u OK „Mladi radnik“, gde ostaje do kraja izgračke karijere i posvećuje se trenerskom poslu. Sledi uspešna karijera i u ovoj oblasti. Trenutno je pomoćni trener u seniorskoj reprezentaciji Srbije i glavni trener mlade reprezentacije Srbije do 21 godine.
Dao je nemerljiv doprinos u oblasti sporta.

Marjanović prof. dr Ivanu, oftalmologu hirurgu,
Rođen je 1974. godine u Požarevcu. Završio je Medicinski fakultet. Radi na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Klinici za očne bolesti. Vanredni je profesor Medicinskog fakulteta i doktor medicinskih nauka. Odmah po završetku stucija, krenuo je na specijalizaciju iz oftalmologije, a potom završava i doktorat. Brojni su njegovi radni uspesi, kao i doprinos nauci u zemlji i inostranstvu.
Dao je nemerljiv doprinos u medicini.

Midić dr Ignatiju, mitropolitu braničevskom,
Rođen je kao Dobrivoje Midić 1954. godine u Knez Selu kod Niša,. Osnovnu školu je završio u rodnom mestu, a školovanje nastavlja u Beogradu, gde završava Bogosloviju Svetog Save i osnovne studije Bogoslovskog fakulteta SPC. Postdiplomske studije u Grčkoj, odnosno na Atinskom univerzitetu, finalizuje 1987, kada je stekao titulu doktora bogoslovskih nauka.

Po povratku u Srbiju biva izabran za asistenta, pa za docenta na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu, gde je predavao hrišćansku dogmatiku, etiku i pravoslavnu antropologiju, kao i filozofiju na Filozovskom fakultetu u Nikšiću. Na matičnom fakultetu biva izabran za Dekana 2019. godine.

U više saziva bio je član Svetog Arhijerejskog Sinoda naše Crkve. Učestvovao je kao predavač na raznim simpozijumima i autor je mnogih naučnih radova, kao i monografija teološke tematike.

Na tronu Episkopa braničevskih biva ustoličen je 1994. godine i od tada radi na obnovi Eparhije, prvenstveno kroz razvoj liturgijskog života. Eparhija braničevska preporođena je tridesetogodišnjim radom vladike Ignatija: osvetio je desetine crkava, podigao novi eparhijski dvor, podmladio sveštenički kadar, priveo verni narod Pričešću, postavio i očuvao liturgijsku zajednicu kao primarni cilj hrišćanskog života.

Ključno je uticao na formiranje bogoslovske misli u celoj Srbiji, jer je svoje reči pečatio živom praksom i mnogima postao primer za ugled.

Dao je nemerljiv doprinos u svom radu za Grad Požarevac i šire.

POVELjA JE DODELjENA:

„DM INTERNACIONAL“ DOO BRATINAC,
Sem što je uspešna firma, nemerljiv je doprinos ovog preduzeća u donatorstvu i humanitarnim akcijama na teritoriji našeg grada i van njega više od decenija. Pružali su nesebičnu pomoć školama, sportskim društvima, ustanovama kulture, crkvata, zdravstvenim ustanovama, policiji, žandarmeriji i brojnim pojedincima. Neretko su sami inicirali donacije i na taj način pokazali svoju humanost, ali i društvenu odgovornost prema onima kojima je pomoć bila potrebna.

Preduzeće je dalo veliki doprinos u humanitarnom radu.

 

KOMENTARIŠI