Trg oslobođenja u Požarevcu, Foto: B.P.

Povodom održavanja maturskih proslava, u gradskom zdanju je održana konfrencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti u okviru projekta „Matura 2022“.

U ovom projektu učestvuju sve srednje škole sa teritorije Grada Požarevca, Gradska uprava, Školska uprava i Policijska uprava Požarevac.

Tema sastanka je bila bezbednost maturanata tokom njihovih proslava. Policija će pojačati prisustvo pored lokala gde su proslave u cilju da se poveća bezbednost pogotovo učesnika u saobraćaju, apelovano je na vlasnike lokala da se uključe u projekat „Matura 2022“, kako bi proslave prošle što bezbednije.

Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za prosvetu je ovom prilikom rekao da projekat nije bio realizovan dve godine zbog epidemije korona virusa, ali da se od ove godine nastavlja. On je apelovao na maturante da se odgovorno ponašaju tokom proslava i da ne sedaju u vozila pod dejstvom alokohola vodeći računa o svojoj ali i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Darko Radovanović, direktor Politehničke škole i predsednik Aktiva srednjih škola je ovom prilikom izjavio da su u školama već održane tribine sa temom bezbednosti i odgovornog ponašanja. Radovanović je još dodao da su škole obezbedile prevoze do i od lokala gde se odvijaju proslave.

Član veća Nestorović je još rekao da je lokalna samouprava osluškujući potrebe maturanata u saradnji sa srednjim školama za maturante organizovala proslavu u petak 27. maja u 17 časova na Gradskom trgu gde će nastupiti di-džejevi, navodi se na sajtu Grada Požarevca.

KOMENTARIŠI