Grad Požarevac prepoznao je vrednosti koje ovo naselje nudi, i nastoji da pomogne koliko god može, u cilju ispunjenja cilja koji smo postavili – izjednačavanje uslova života u gradu i na selu. To je bio jedan od razloga da Bare posete članovi Gradskog veća Ana Miljanić, zadužena za sport i omladinu, i Srđan Radovanović, zadužen za mesne zajednice, zajedno sa Jelenom Vukazić, direktorkom Turističke organizacije, Zlatanom Kostićem, predsednikom Sportskog saveza i Mirkom Stojanovićem, direktorom JP „Ljubičevo“, koji su o potrebama koje Bare ima razgovarali sa meštanima.

Džipijada je postala već tradicionalna manifestacija na koju su meštani ponosni, a svojom atraktivnošću privlači sve veći broj zaljubljenika u ovaj ekstremni sport.

Turistička organizacija Grada Požarevca već drugu godinu za redom prepoznaje njen značaj i u saradnji sa organizatorima – MZ Bare i Off Road klubom Bare – kao i našom lokalnom samoupravom ozbiljno podržava ovu manifestaciju i nastavlja da radi na njenoj sve većoj atraktivnosti. Džipijadu je ove godine posetio i gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović sa saradnicima. Ove godine na Džipijadi je učestvovao i tročlani tim koji je došao čak iz Italije kako bi se vozio po atarima i kaljugama Bara i Beranja i u turističkom i u takmičarskom delu, te svakako možemo reći da Džipijada polako dobija karakter međunarodne manifestacije.

Kao dodatnu podršku razvoju sporta u ovom naselju, Grad Požarevac opredelio je 2, 45 miliona dinara za uređenje tribina (u ukupnoj dužini od 43 metra), na stadionu malih sportova u Barama.

Pored toga, u prošloj godini uređeno je 1 040 metara atarskog puta, dok je još oko 300 metara asfaltirano. Grad Požarevac uredio je u toku prošle godine ukupno oko 28 kilometara atarskih puteva, uz pomoć ministarstva poljoprivrede. Grad namerava da konkuriše za sredstva i u ovoj godini i nastavi uređivanje atarskih puteva koji su prethodnih godina potpuno zapostavljeni i prave veliki problem poljoprivrednicima kada treba da dođu do svojih njiva.

KOMENTARIŠI