Grad će preuzeti deo “Bambi parka” kod hale sportova, na površini od dva hektara koji se nalazi u posedu čuvenog konditorskog koncerna.

Foto: Urban City, oktobar 2016.

Zauzvrat, “Bambi” će preuzeti 16 gradskih parcela koje se prostiru na 2,6 hektara u krugu njegove fabrike, u staroj industrijskoj zoni.

Foto: Urban City, oktobar 2016.

Odluku o razmeni nepokretnosti usvojila je Skupština grada, a doneta je jer je “Bambi” lokalnoj samoupravi dostavio predlog da otkupi pojedine parcele u svom fabričkom krugu…

Foto: Urban City, oktobar 2016.

Podsetimo, zabavni “Bambi park” su 1999, tokom bombardovanja Srbije, zajedno izgradili firma “Madona”, čiji je vlasnik sin nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića Marko, i pomenuta kompanija.

Foto: Urban City, oktobar 2016.

Plac od dva i po hektara im je tadašnja opštinska garnitura u Požarevcu besplatno ustupila, a u delu parka koji pripada “Bambiju” i ne koristi se od 2005. nalazile su se drvene kućice, sunčani sat, jedrenjak, fontana, tobogan, kiosci…

Bambi park 1999.

U Miloševićevom delu, na oko 50 ari – koji se, takođe, godinama ne koristi – bili su bazen, lavirint, vidikovac, teren za ekstremne sportove…

Foto: Urban City Radio 2009, Urban CIty DJs rezidentura u Bambi parku 2009.

Većina nabrojanih objekata u “Bambi parku” danas je ruinirana, dok su ostali uništeni u požaru ili su ovdašnji vandali pokrali korisne ostatke.

Marko Milošević, Milica Gajić i Mira Marković u Bambi parku 1999. godine

NEIZVESNOST

Iako još nije poznato šta će biti sa Markovim delom, zna se da je lokalna samouprava još ranije izrazila spremnost da i to preuzme, kako bi čitav kompleks bio obnovljen i ponovo služio za igru i zabavu najmlađih. Ne zna se, međutim, da li je vlasnik – koji već poduže ne živi u Srbiji – zainteresovan za bilo kakav dogovor.

1 KOMENTAR

  1. Covece, kako ovo izgleda sada.. Kao u horor filmovima kad vode ljude na mucenje i pogubljenje.. Ambijent potpuno odgovara sceni opisanoj u filmu… Uzas!!!!

KOMENTARIŠI