Danas, 24. decembra u holu Centra za kulturu Požarevac, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović potpisao je ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za poljoprivredne proizvođače. Ugovore za podsticaju danas je potpisalo oko 200 poljoprivrednika.

Iz budžeta Grada Požarevca je za ove namene izdvojeno 23 miliona dinara. Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović naglasio je da je za 2020. godinu ovaj iznos uvećan za dodatnih 12,5 miliona dinara, pa će tako Grad Požarevac za ove namene sledeće godine izdvojiti 36,5 miliona dinara. Spasović je još rekao da će grad nastaviti da indirektnim merama pomaganja poljoprivrednika, kao i da će jedna od prvih javnih nabavki biti okončana početkom 2020. godine koja se odnosi na uređenje atarskih puteva.

Predsednik budžetskog fonda za poljoprivredu Slaviša Stojković najavio je nove mere za poljoprivrednike u narednoj godini koje će početi da se sprovode već nakon novogodišnjih praznika. Stojković je najavio da će se dobrim budžetom koji je najavljen za sledeću godinu postići da još više poljoprivrednih proizvođača bude subvencionisano.

 

KOMENTARIŠI