Foto: Urban City / B.P.

Institut za transfuziju krvi Srbije organizuje svečani novogodišnji prijem u znak zahvalnosti partnerima koji su svojim angažmanom doprineli širenju ideje važnosti davanja krvi u svom okruženju i na taj način doprineli porastu broja davanja krvi.

Prijem će se održati u sredu 21. decembra u 11 časova u Požarevcu. Grad Požarevac je više od decenije najhumaniji u Srbiji sa procentom davanja krvi iznad 5%.

Na prijemu će biti uručene plakete ,,Šampion solidarnosti” za Zimsku i Letnju kampanju najuspešnijim gradovima i opštinama u ovoj godini i biće proglašeni najhumaniji grad i opština u 2022.

Prisutnima će se obratiti direktorka Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Vesna Mijucić, kao i gradonačelnik grada Požarevca gospodin Saša Pavlović.

Ostvarene rezultate o broju prikupljenih jedinica krvi predstaviće načelnica Odeljenja za motivaciju i organizaciju dobrovoljnih davalaca krvi Ivana Rodić.

Plakete za najuspešnije primiće gradonačelnici i predsednici opština, uz veliku podršku najvažnijih partnera iz organizacija Crvenog krsta, koji su svojim angažmanom mnogo doprineli ostvarenom uspehu.

Dobitnici priznanja za 2022. godinu

Dijamantsku plaketu Šampion solidarnosti za Zimsku i Letnju kampanju 2022. godinu dobiće Požarevac, Koceljeva, Loznica, Valjevo, Smederevo, Velika Plana i Šabac.

Zlatna plaketa Šampion solidarnosti za Zimsku kampanju 2022. odlazi u Lazarevac, srebrna u Ljuboviju, a bronzana u Krupanj. Zlatna plaketa Šampion solidarnosti za Letnju kampanju 2022. biće uručena Golupcu, srebrna Obrenovcu, a bronzanu dele Petrovac i Smederevska Palanka.

Za najuspešniju opštinu u Republici Srbiji biće proglašen Lazarevac, a za najuspešniji grad Požarevac.

KOMENTARIŠI