KOTOR, Foto: Urban City, B.P. // Jul 2014.

Sajt koji se bavi istraživanjem platforme za iznajmljivanje brodova imao je za cilj da otkrije koje su to najmanje posećene mediteranske destinacije.

Prema izveštaju “Samboat” najpotcenjenija mediteranska destinacija regiona za 2023. godinu je Kotor.

Pozicija na listi se određuje na osnovu nekoliko parametara, na osnovu toga određuju se najbolje lokacije za pristupačan odmor i idilično putovanje brodom. Kao najbolja destinacija za uživanje u letnjem odmoru izabran je najlepši bokokotorski grad.

Stari grad Kotor, Foto: Urban City / B.P.

Ovo mesto predstavlja najverodostojniji simbol tradicije, kulture i istorije morskog, mediteranskog, venecijanskog u Crnoj Gori.

Srednjovekovna arhitektura i mnogobrojni spomenici kulturnog nasleđa uvrstili su Kotor u Uneskov spisak Svetske prirodne i kulturne baštine.

Foto: Urban City // Jul 2018.

Kroz čitav grad prostiru se građevine, isprepletane ulicicama i trgovima. Na jednom od njih nalazi se i katedrala Sv. Tripuna, spomenik romanskoj kulturi i jedan od prepoznatljivih simbola grada.

PERAST, Foto: B.P.

Platforma takođe preporučuje i posetu obližnjem Perastu, a posebno crkvi Gospa od Škrpjela koja pruža šansu za jedan od najlepših pogleda Mediterana, naročito sa brodske palube.

Foto: Urban City / B.P.

KOMENTARIŠI