U krugu Kazneno-popravnog zavoda za žene u Požarevcu, gradnja novog objekta, površine 2.200 kvadrata, odmiče po planu.

Već se naziru zidovi nove zgrade, započete u maju prošle godine, u kojoj će biti smešteno 160 osuđenica. Gradnja ovog objekta predstavlja prvu fazu projekta “Poboljšanje životnih uslova u KPZ za žene u Požarevcu”, dok će druga obuhvatiti rekonstrukciju zgrade iz 1874. godine.

Foto: Urban City, Oktobar 2017.
Obe faze ovog projekta, koje treba da se završe do maja 2019. godine, koštaće 336 miliona dinara. Od toga, IPA fondovi obezbeđuju 85, a Republika Srbija 15 odsto. Kapacitet postojećih zatvorskih objekata iznosi 250 osuđenica, a njih sada ima oko 300, zbog čega je neophodno proširenje kapaciteta.

Foto: Urban City
U ženskom zatvoru planira se i izgradnja spoljašnje infrastrukture, koja će se u potpunosti finansirati iz republičkog budžeta, u iznosu od 95,5 miliona dinara. U muškom zatvoru “Zabela” u toku je rekonstrukcija sedmog paviljona, a gradi se i novi, kapaciteta 216 osuđenika. Ove godine gradiće se još dva paviljona, čiji će kapacitet biti 448 lica.

POVEZANE VESTI:

Počela rekonstrukcija KPZ za žene u Požarevcu, investicija od 3 miliona dinara

1 KOMENTAR

  1. Dali će i ove objekte graditi Evrotrgovina, vlasništvo novog požarevačkog gazde. Po gradu se govorka da će uskoro Požarevac promeniti ime i zvaće se MADŽAR SITI. Do sada je sagradio, kvalitetno ili NE, 80% novo izgrađenog dela grada. Što je najgore, kruže priče da su se svi oni koji su učestvovali u izdavanju dozvola i raznih saglasnosti za uzvrat obezbedili sebe i svoje porodice,ne samo gotovinom. Najnovije je izgradnja ekskluzivnog MADŽAR CENTRA u najstrožem centru grada na mestu bivše upravne zgrade Žitostiga. Niko i ne haje za prenatrpanost centra grada raznim potrebnim ali i nepotrebnim objektima. O tome što neće biti ni vazduha, ni zelenila a naročito mesta za dečicu niko i ne pokušava da razmišlja, očigledno to ne donosi ličnu korist za “one tamo gore”, gradske vlastodršce, prošle, sadašnje i buduće.

KOMENTARIŠI