Gradištanski poljoprivrednici prvi put na Sajmu poljoprivrede

Gradištanski poljoprivrednici prvi put na Sajmu poljoprivrede

Opština Veliko Gradište organizovala je i ove godine posetu sajmu poljoprivrede, ovog puta jednom od najvećih sajmova Istočne Evrope – AGRA u Plovdivu, u Bugarskoj. Na zadovoljstvo poljoprivrednih proizvođača, organizovani odlasci na sajam postali su tradicija u ovoj opštini kako bi se podstaklo osnaživanje poljoprivrede i porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. Poljoprivrednicima su od velike koristi nova saznanja, ali i iskustva proizvođača iz Evrope.

Pedesetoro poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Veliko Gradište, pored izložbe, imalo je prilike da se upozna sa najnovijim proizvodima i trendovima poljoprivredne industrije – poljoprivrednom mehanizacijom, sistemima za navodnjavanje, bušilicama, opremom za štale, sistemima za mužu, novim sortama semena kao i s organskom poljoprivredom na BioAgra izložbi.

Poljoprivredni sajam AGRA povezao je nauku s proizvodnjom i proizvođače s kupcima te su, ujedno, imali priliku da se upoznaju sa novim idejama i da uspostave nove poslovne kontakte.sajam vg 20909

Naši poljoprivrednici izrazili su zadovoljstvo posetom sajmu i ocenili je kao veoma uspešnu, a osim izložbe, tokom trajanja sajma prisustvovali su i predavanjima stručnjaka gde su dobili korisne savete.

Još jedna zanimljivost sajma bilo je predstavljanje vinske industrije i turističkih potencijala Balkana.

Ovogodišnji organizator bio je Međunarodni sajam Plovdiv pod okriljem Ministarstva poljoprivrede i hrane Republike Bugarske, a glavni partner Akademija poljoprivrede.

KOMENTARIŠI