Gradonačelnik: Grad za predškolske ustanove godišnje izdvaja 520 miliona

Gradonačelnik: Grad za predškolske ustanove godišnje izdvaja 520 miliona

Danas, 28. aprila gradonačelnik Grada Požarevca sa saradnicima obišao je tri objekta u okviru Predškolske ustanove Ljubica Vrebalov.

U pitanju su vrtići “Pčelica”, “Bubamara” i “Leptirić”. Gradonačelnik se na licu mesta uverio o uslovima za boravak mališana, kao i za rad vaspitačkog osoblja.

“Za funkcionisanje PU Ljubica Vrebalov u 2023. godini opredelili smo 520 miliona dinara. Pored toga, u svrhu investicionih ulaganja u proteklih godinu dana odvojeno je 26 miliona dinara”, naglasio je Pavlović.

Na polju razvoja predškolskog obrazovanja, u protekle dve godine u ovoj oblasti otvoreno je oko 400 novih mesta za mališane kroz partnerstvo sa privatnim vrtićima.

Podsećanja radi, Grad subvencioniše 80% od ekonomske cene usluge boravka, tako da roditelji plaćaju 20%, odnosno 3800 dinara na mesečnom nivou.

“Subvencijama smo obuhvatili i privatne predškolske ustanove. Time smo uticali na to da bude mesta za svako dete u Požarevcu i “liste čekanja” za upis u vrtiće poslali u istoriju, pa su tako od 402 mesta u privatnim vrtićima u ovom trenutku popunjena 302 mesta, odnosno 100 je slobodno”, rekao je još Pavlović.

KOMENTARIŠI