Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović otvorio 8. Međunarodno savetovanje pčelara Braničevskog okruga

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović otvorio 8. Međunarodno savetovanje pčelara Braničevskog okruga

Osmo Međunarodno savetovanje pčelara Braničevskog okruga održano je u kostolačkoj pozorišnoj Sali.

Na predavanju su učestvovali eminentni stručnjaci iz zemlje i regiona, koji su predstavili nove tehnologije u ovoj poljoprivrednoj grani ali su i razmenili iskustva u radu.

Foto: Grad Požarevac

Prisutne goste pozdravio je predsednik Udruženja pčelara Grada Požarevca Dejan Milošević, koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na razumevanju i saradnji. Ovom prilikom uručena je zahvalnica predsedniku Gradske opštine Kostolac Serdžu Krstanovskom za dobru saradnju.

Foto: Grad Požarevac

Savetovanje je svečano otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da ulaganje u pčelarstvo nije politički čin već opšte dobro.

Foto: Grad Požarevac

„Ne čudi nas činjenica, a ne neki paušalni podatak, da je Udruženje pčelara Požarevac jedno od najmasovnijih i najbolje organizovanih u državi. Mislim da su njegova najveća snaga upravo savetovanja poput ovoga, koja otvaraju vrata novim tehnikama i tehnologijama i ne uljuljkuju se prirodnim potencijalima koja su odličan preduslov da srpski med stigne na što udaljenije svetske police.

Foto: Grad Požarevac

Da bi se to desilo, treba gledati iza horizonta, treba prigrliti iskustva drugih ali i ne stideti se da drugima pokažete svoje znanje i iskustvo i podeliti ih sa njima. Znate i sami da pčelarstvo odavno nije više samo briga o pčelama i proizvodnja meda već i niz srodnih proizvoda, kao i očuvanje i poboljšanje zdravlja pa i turizam. Uzevši u obzir da se grad Požarevac brine o zdravlju naših građana a takođe želi da još više ojača turizam pozivam vas da i nadalje svoje projekte usmeravate što više ka tim oblastima”.

1 KOMENTAR

  1. čujem da koka kola hbc kupije bambi..što ne kupe MIP, MORAVU, MORAVKU,STIG,NEIMAR,ŠEĆERANU,CIGLANU itd. Požarevljani, dajte im to GRATIS..

KOMENTARIŠI