Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao radove u Sinđelićevoj ulici

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao radove u Sinđelićevoj ulici

Gradonačelnik je sa saradnicima obišao radove u Sinđelićevoj ulici u kojoj se izvode radovi u vrednosti od oko 130 miliona dinara.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da su završeni radovi koje je radila JP „Toplifikacija“ vrednosti 81.600.000 dinara, gde je zamenjena trasa magistralnog cevovoda prvi put od njegove izgradnje od pre nekoliko decenija. Izvedenim radovima su se zamenile dotrajale cevi i značajno će se smanjiti gubici toplotne energije.

U dužini od 400 metara JKP „Vodovod i kanalizacija“ menja azebestno cementne cevi, vrednost ove investicije je 8.640.000 dinara.

Foto: Grad Požarevac

Izvode se radovi na postavljanju kišne kanalizacije u vrednosti od 4.100.000 dinara, inače u ovom delu grada do sada nije bilo kišne kanalizacije.

Spasović je rekao da se početkom oktobra očekuje asfaltiranje Sinđelićeve ulice i izrada trotoara ukupne vrednosti preko 34 miliona dinara. Dužina ulice je 377 metara, širina 7 metara a površina pod trotoarima je 2.100 kvadratnih metara. Kraj radova se očekuje u novembru. Prvi čovek Grada Požarevca se ovom prilikom, zbog dužine trajanja radova, zahvalio na razumevanju žiteljima i vlasnicima lokala u Sinđelićevoj ulici.

3 KOMENTARA

  1. Živ me stra’ ‘vata od ovih radova.Neće biti ni vode ni grejanja a bogami imaćemo i otvoreni bazen u Sinđelićevoj.

  2. Da nije buma i urbana ne bi znali nista u gradu pa ni ovakve stvari… A koliko para je dato medijima koje niko ne gleda cita prati? Koliko se ko tali?

  3. Gradska kanalizacija koja ide Sinđelićevom ulicom na kraju prolazi kroz pasaž i ako verujete kroz prostoriju podstanice koja se nalazi u zgradi Zadružnog saveza ( stara zgrada na kraju ulice, gde je kafana “Kod Galeta”), prolazi kroz dvorište Saveza i ispod zgrade ide preko privatnih dvorišta spaja se kod vrtića. Dok voda u pomenutu zgradu dolazi iz ulice Kneza Lazara.
    Da li će se i TO ispraviti i preraditi instalacija da zgrada bude priključena na Sinđelićevu u novom planu?

KOMENTARIŠI