Gradonačelnik Požarevca obišao radove u Gradskoj opštini Kostolac

Gradonačelnik Požarevca obišao radove u Gradskoj opštini Kostolac

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i predsednikom Gradske opštine Kostolac Serdžom Krstanoskim obišao je radove u Klenovniku, Kostolcu i Petki.

U Klenovniku se trenutno radi kišna kanalizacija vrednosti 21, 5 miliona dinara a rade se tri ulice vrednosti preko 8 miliona dinara od kojih je jedna završena.

Spasović je rekao da je projekat kišne kanalizacije jedan od kapitalnih i da je veoma važan za Klenovnik zato što su bili veliki problemi 2014. i 2015. godine zbog obilnih padavina. On je još dodao da je ovo mesto primer kako se radi planski i da Klenovnik ima vodovodnu mrežu i toplifikaciju što potvrđuje da ova vlast radi na ravnomernom razvoju grada i sela.

U Kostolcu se radi na uvođenju toplifikacije u lokale na pijaci, vrednost ovih radova je 40 miliona dinara a uvešće se toplifikacija u preko 50 objekata.

Predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski je prilikom obilaska ovih radova rekao da se u ovoj opštini radi planski kada je u pitanju komunalna infrastruktura i najavio je uvođenje toplifikacione mreže u naselju Kanal i u Starom Kostolcu.

Foto: Grad Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom rekao da se od Vlade Republike Srbije očekuje asfaltiranje puta Požarevac – Kostolac kojim će se prepoloviti vreme trajanja putovanja između ova dva grada a sa druge strane sela će biti rasterećena od saobraćaja pogotovo kamionskog.

Nakon obilaska radova u Kostolcu čelni ljudi Požarevca i Kostolca obišli su asfaltiranu ulici u naselju Petka koja je dugačka preko 800 metara a radovi su koštali preko skoro 11 miliona dinara.

KOMENTARIŠI