Danas, 6. februara gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima obišao je Osnovnu školu “Jovan Cvijić”, izdvojeno odeljenje u Starom Kostolcu, kao i Tehničku školu “Nikola Tesla” u Kostolcu.

Povod obilaska ove dve škole bile su skorašnje investicije u vidu PVC stolarije, tekućeg održavanja (krečenja), kao i rekonstrukcija elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija.

“Više puta do sada smo isticali da je namera lokalne samouprave da ulaganje u prosvetu i obrazovanje postane stalan proces, koji nikada ne prestaje”, naglasio je Saša Pavlović, gradončelnik Požarevca prilikom obilaska.

Zamenjeno je 46 vrata od učionica i kabineta, 11 svetlarnika, troje pregradnih vrata ukupne kvadrature 105m2.

“Danas smo obišli Tehničku školu sa domom učenika „Nikola Tesla”, gde je zamenjena PVC stolarija u vrednosti od 3.100.000 dinara. Za potrebe tekućeg održavanje objekta, odnosno krečenja prostorija, izdvojili smo 380.000 dinara”, dodao je Pavlović.

“Takođe, na teritoriji Gradske opštine Kostolac u OŠ „Jovan Cvijić“ – odeljenje u Starom Kostolcu, izvršena je rekonstrukcija elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija u ukupnom iznosu od 1.352.000 dinara, a za uređenje toaleta, učionica i prostorija za predškolce u istom objektu izdvojili smo 3.000.000 dinara”, rekao je još Pavlović.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom još istakao da je za lokalnu samoupravu svaka škola bitna i da se ulaže ravnomerno kako u gradske tako i u seoske škole kako bi svi imali jednake uslove za školovanje.

Pavlović je još dodao da prilikom ovih obilazaka gradsko rukovodstvo vidi šta je potrebno za škole i podsetio je da su zahvaljujući Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću odradili kompletnu rekonstrukciju škole u samom Kostolcu.

KOMENTARIŠI