Grad Požarevac i sve građane iznenadila je vest koji su preneli pojedini mediji u kojoj se kaže da osoblje jednog ugostiteljskog objekta nije htelo da usluži uniformisana vojna lica, uz obrazloženje da nisu dobrodošla.

Gradonačelnik Bane Spasović je na vanrednoj konferenciji za medije izjavio:

“Očekujemo da nadležni organi utvrde šta se zaista dogodilo, i da shodno činjeničnom stanju preduzmu odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti. Kao gradonačelnik u stalnom sam kontaktu sa Ministrom odbrane Republike Srbije.

Saglasni smo u tome da ne sme biti ni jednog oblika diskriminacije kako u gradu Požarevcu tako i u zemlji, a posebno prema Vojsci koja je naša svetinja.

Požarevac je poznat kao grad koji je uvek imao izuzetne odnose sa svojom vojskom. Dokaz tome je da je tokom dva veka vojne tradicije u Požarevcu u njemu nastala Prva gardijska brigada, već deset godina postoji Centar za obuku kopnene vojske, i jedan smo od malobrojnih gradova u Srbiji u kojima se obučavaju profesionalni vojnici.

Odziv građana Požarevca na poslednjoj vojnoj vežbi bio je najveći u Srbiji – 98%. Lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Centrom za obuku kopnene vojske.

Još jedanput ponavljam da svima u Požarevcu je u najvećem interesu da nadležni organi ispitaju slučaj, utvrde istinu i preduzmu odgovarajuće mere.”

POVEZANE VESTI:

Oficir i podoficir Vojske Srbije izbačeni iz kafića u Požarevcu

KOMENTARIŠI