Gradonačelnik Požarevca u Barama: Počeli direktni razgovori o problemima u MZ na...

Gradonačelnik Požarevca u Barama: Počeli direktni razgovori o problemima u MZ na teritoriji grada

Odlukom rukovodstva lokalne samouprave počeo je obilazak mesnih zajednica sa teritorije Grada Požarevca

Foto: Urban City

Danas, 29. oktobra gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je sa ostalim predstavnicima lokalne samouprave obišao selo Bare i razgovarao sa žiteljima sa tekućim problemima ovog naselja.

Foto: Urban City

Odlukom rukovodstva lokalne samouprave počeo je obilazak mesnih zajednica sa teritorije Grada Požarevca. Gradonačelnik je za pristutne predstavnike medija rekao da je ovo prvi obilazak u kom je u direktnom kontaktu obavljen razgovor sa meštanima ove mesne zajendice. Pričalo se o privatnim problemima, ali i o problemima koji su vezani za određenu infrastrukturu, a po rečima Spasovića, ova akcija će se nastaviti i narednih meseci, koja će se pretvorti u stalnu akciju.

Foto: Urban City

Gradonačelnik je rekao da se u današnjim direktnim razgovorima sa sugrađanima pričalo uglavnom o socijalnim problemima, ali i o problemima oko administracije, infrsatrukture (trafo stanica koja je potrebna kao “nova energija” za otvaranje određenih privatnih firmi). Pričalo se i o vodosnabdevanju, jer selo Bare i Kasidol imaju problem sa pijaćom vodom.

Foto: Urban City

“Razgovori se zakazuju preko predsednika mesne zajednice, a očekuje se da sastanci u određenim mesnim zajednicama budu zakazivani i preko medija. Ova akcija se očekuje da će trajati nekoliko meseci, a prioritet će imati mesne zajednice sa većim problemima”, dodao je Spasović.

KOMENTARIŠI