Gradonačelnik Požarevca u Barama: Počeli direktni razgovori o problemima u MZ na...

Gradonačelnik Požarevca u Barama: Počeli direktni razgovori o problemima u MZ na teritoriji grada

Odlukom rukovodstva lokalne samouprave počeo je obilazak mesnih zajednica sa teritorije Grada Požarevca

Danas, 29. oktobra gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je sa ostalim predstavnicima lokalne samouprave obišao selo Bare i razgovarao sa žiteljima sa tekućim problemima ovog naselja.

Foto: Urban City

Odlukom rukovodstva lokalne samouprave počeo je obilazak mesnih zajednica sa teritorije Grada Požarevca. Gradonačelnik je za pristutne predstavnike medija rekao da je ovo prvi obilazak u kom je u direktnom kontaktu obavljen razgovor sa meštanima ove mesne zajendice. Pričalo se o privatnim problemima, ali i o problemima koji su vezani za određenu infrastrukturu, a po rečima Spasovića, ova akcija će se nastaviti i narednih meseci, koja će se pretvorti u stalnu akciju.

Foto: Urban City

Gradonačelnik je rekao da se u današnjim direktnim razgovorima sa sugrađanima pričalo uglavnom o socijalnim problemima, ali i o problemima oko administracije, infrsatrukture (trafo stanica koja je potrebna kao “nova energija” za otvaranje određenih privatnih firmi). Pričalo se i o vodosnabdevanju, jer selo Bare i Kasidol imaju problem sa pijaćom vodom.

Foto: Urban City

“Razgovori se zakazuju preko predsednika mesne zajednice, a očekuje se da sastanci u određenim mesnim zajednicama budu zakazivani i preko medija. Ova akcija se očekuje da će trajati nekoliko meseci, a prioritet će imati mesne zajednice sa većim problemima”, dodao je Spasović.

KOMENTARIŠI