Gradski odbor SNS Požarevac organizovao skup podrške predsedniku Aleksandru Vučiću

Gradski odbor SNS Požarevac organizovao skup podrške predsedniku Aleksandru Vučiću

Nakon poslednjih dešavanja u Beogradu ispred zgrade Predsedništva, Gradski odbor SNS Požarevac organizovao je u nedelju skup podrške predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Za veoma kratko vreme veliki broj članova i simpatizera, ali i ostalih zabrinutih građana okupio se ispred stranačkih prostorija. Njima se obratio predsednik GrO SNS Požarevac Bane Spasović. U svom govoru on je podsetio da je jučerašnji dan trebao da bude posvećen sećanju na stradanje srpskog stanovništva 2004. godine”, navodi se na sajtu požarevačkog odbora Srpske napredne stranke.

– Kada smo trebali da se u miru i dostojanstveno setimo stravičnog pogroma našeg naroda na Kosovu i Metohiji koji se desio 2004. godine, današnji događaji u režiji dela opozicije okupljene iza Boška Obradovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića bacili su to u zasenak.

Opsadi zgrade Predsedništva danas je jučerašnji nasilni upad u zgradu RTS-a i onemogućavanje novinara da rade svoj posao jer se Savezu za Srbiju ne dopada njihovo izveštavanje. Ovaj nasilnički čin inspirisan činjenicom da gube podršku demonstranata eskalirao je danas još većim nasiljem. Do nas iz minuta u minut stižu izveštaji o povredama, napadima na policiju i huškanjima Obradovića, Jeremića i Đilasa na sukobe građana i pripadnika javnog reda i mira.

“Gradski odbor SNS Požarevac najoštrije osućuje ovaj akt nasilja ljudi koji bi na vlast bez izbora, preko ulice i to mehanizmom koji je u demokratskim zemljama, kakva je Srbija, davna prošlost. Pozivamo i nezadovoljne građane koji učestvuju u protestima, pa i u našem gradu, da to čine u miru i uz prethodno prijavljivanje i obezbeđene skupova”, navodi se.

“Pozivamo ih da ne dozvole da budu oruđe u rukama onih koji su se javnosti kao organizatori protesta otkrili tek danas, nadajući se da će u nastaloj gužvi i panici postaviti sebe ponovo u priliku da lažu, varaju i pljačkaju svoj narod i svoju državu.

Ovo je prilika da sa ovog mesta takođe pošaljemo nedvosmislenu poruku podrške našem predsedniku Aleksandru Vučiću i politici koju on vodi”, dodaje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI