Grejanje u Požarevcu među najjeftinijima u Srbiji, na mreži 10.500 korisnika

Grejanje u Požarevcu među najjeftinijima u Srbiji, na mreži 10.500 korisnika

U planu je i završetak toplovoda u naselju Ćirikovac, u koji će, takođe, biti uloženo 100 miliona dinara

Tokom poslednje tri godine, u Požarevcu se ubrzano širi toplovodna mreža na koju je do danas priključeno 10.500 korisnika.

– Od 2014. je izgrađeno 30 kilometara toplovoda i na njega priključili 1.500 novih korisnika. Zahvaljujući širenju mreže, kojoj smo od početka godine dodali 400 novih priključaka, danas je toplovodom pokriveno čak 80 odsto gradskog područja – kaže za Novosti direktor “Toplifikacije” Dejan Dačić.

Širenje toplovoda se, inače, obavlja uz pomoć budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, a trenutno se radi u MZ Sopot gde će – za ukupnu vrednost od 150 miliona dinara – biti priključeno 250 objekata. Uskoro se završava i posao u MZ Radna mala, vredan 30 miliona dinara, kao i toplopredajna stanica u MZ Bulevar, čija izgradnja košta 50 miliona dinara i – pored novih 70 priključaka – stvoriće uslove da dogodine toplovod bude proširen i na Petrovačku, te Borsku ulicu.

– Izgrađena je i toplopredajna stanica u Mesnoj zajednici Sopot, pa će i u tom delu grada biti započeta gradnja toplovoda, odnosno u radove u zoni Kučevačke i Žagubičke ulice ćemo investirati oko 100 miliona dinara – najavljuje Dačić, priznajući da su dosad viši delovi Požarevca bili zapostavljeni, što će ubrzo biti ispravljeno.

U planu je i završetak toplovoda u naselju Ćirikovac, u koji će, takođe, biti uloženo 100 miliona dinara.

CENE

Grejanje u Požarevcu je među najjeftinijima u Srbiji, jer se za stan od oko 50 kvadrata plaća 2.000 dinara. Cena priključka na toplovod zavisi od instalisane snage, ali za već pominjani stan približno iznosi od 30.000 do 50.000, dok za kuću valja izdvojiti i do 300.000 dinara.

KOMENTARIŠI