HAPŠENJE! Policija PRESEKLA pokušaj šverca cigareta u Braničevskom okrugu!

HAPŠENJE! Policija PRESEKLA pokušaj šverca cigareta u Braničevskom okrugu!

U nedelju tužilac ih je saslušao i predložio im da, ako priznaju krivično delo za koje se tetete, dobiće manju kaznu

U noći između petka i subote u blizini Golupca policija je uhapsila dvojicu švercera cigareta. Uhapšeni su I. G.(42) iz Krivače, opština Golubac, i E. M. iz Novog Pazara zbog krivičnog dela nedozvoljene trgovine akciznom robom, piše “Danas”.

Te noći E. M. svojim „Mercedesom“ došao je u stovarište u blizini Golupca, gde je dovezao veću količinu cigareta marke „Marbel“. Tu ga je sačekao I. G. I počeli su sa istovarom cigareta. Iz „Mercedesa“ istovareno je oko 500 boksova cugareta „Marbel“, spremnih za dalju prodaju. Čim su istovarili cigarete policija ih je iznenadila i uhapsila. Zbog nedozvoljene trgovine određen im je pritvor od 48 časova. Nakon isteka policijskog zadržavanja predati su Osnovnom tužilaštvu u Veliom Gradištu sa pomenutom prijavom.

U nedelju tužilac ih je saslušao i predložio im da, ako priznaju krivično delo za koje se tetete, dobiće manju kaznu. Obojica su prihvatili Sporazum o priznavanju krivice kojim su dobili adekvatne kazne. E. M. kažnjen je sa četri meseca kućnog zatvora uz elektronski nadzor, novčanom kaznom od 100. 000 dinara i oduzimanja putničkog vozila marke „Mercedes“, kojim su prevožene zaplenjene cigarete. I. G. takođe je dobio četri meseca zatvora, ali uslovno na godinu dana, novčanu kaznu od 100.000 dinara i oduzimanja 500 boksova cigareta marke „MARBEL“.

KOMENTARIŠI