Helikopteri nadleću mesto nestanka, razmatra se pretraga Borskog jezera

Helikopteri nadleću mesto nestanka, razmatra se pretraga Borskog jezera

Posle četiri dana potrage i dalje nema jasnog traga o sudbini dvogodišnje Danke Ilić koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora. Helikopteri MUP-a nadleću širu oblast mesta nestanka devojčice. Razmatra se pretraga Borskog jezera.

Po nalogu ministra Gašića danas će helikopteri MUP-a nadletati i opservirati širu oblast oko rejona gde je nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić.

Pripadnici policije su juče sa majkom male Danke išli na mesto gde je nestala, da im pokaže svaki korak i detalj tog dana kada je nestala. Urađena je rekonstrukcija njihovog kretanja, potvrđeno je RTS-u.

Policija proverava sve informacije i saznanja.

Kako nezvanično saznaje RTS razmatra se mogućnost pretraženja Borskog jezera.

Za pronađene kanale, šahte i tunele stariji meštani i penzioneri znaju, kao i oni koji su radili u Borskom rudniku, i oni služe za dopremanje vode sa Borskog jezera za potrebe rudnika, javlja izveštač RTS-a sa lica mesta.

Međutim, oni su bili zapušteni. U dvorištu kuće gde je nestala devojčica je bilo katastrofalno stanje. Dva dana je teška mehanizacija raščišćavala krš da bi se došlo do toga da bi specijalni timovi mogli da uđu i pretraže.

Oni su to i odradili, međutim nikakvog traga nema da je tu na bilo koji način boravila mala Danka Ilić.

Peti dan je potrage za malom Dankom, od koje nema ni traga, ni glasa. Policija nastavlja svoj operativni rad, policijske patrole, u nešto manjem broju nego prethodnih dana, obezbeđuju mesto odakle je Danka nestala, dvorište, pojate i kuće od njenih bake i dede.

 

KOMENTARIŠI