Hor Barili u Narodnom pozorištu u Beogradu

Hor Barili u Narodnom pozorištu u Beogradu

Ambasada Republike Koreje u Beogradu je po treći put uzastopno ukazala poverenje požarevačkom Gradskom Horu, koji je briljantnim nastupom oduševio visoke zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života zemlje

Požarevački hor ”Barili” sa dirigentkinjom Katalin Tasić i uz klavirsku saradnju Ilije Rajkovića, nastavljajući višegodišnju bogatu kulturnu saradnju sa brojnim stranim diplomatskim predstavništvima, juče je svojim nastupom na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, otvorio svečanost povodom Nacionalnog praznika Republike Koreje.
Ambasada Republike Koreje u Beogradu je po treći put uzastopno ukazala poverenje požarevačkom Gradskom Horu, koji je briljantnim nastupom oduševio visoke zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života zemlje.

Foto: Hor Barili
Na sceni Nacionalne opere usledio je koncert poznatog korejskog baritona Jang Te Đunga ,koji je uz pratnju orkestra Narodnog pozorišta i sa gostima – prvacima beogradske opere priredio pravi vatromet najpopularnijih operskih arija. Na svečanom prijemu, koji je Ambasada Republike Koreje priredila za visoke zvanice, dirigentkinja Katalin Tasić primila je brojne čestitke od zvaničnika Ambasade, članova diplomatskog kora, kao i od oduševljene publike i predstavnika stručne javnosti.
I ovim svojim nastupom, kao i mnogim drugim tokom ove koncertne sezone, hor ”Barili” se u punom sjaju pokazao kao svojevrsni kulturni ambasador grada Požarevca  i Republike Srbije.

KOMENTARIŠI