I oblaci i sunce u Požarevcu, do 18°C

I oblaci i sunce u Požarevcu, do 18°C

Foto: Urban City // B.P.

U Srbiji će  biti pretežno sunčano vreme sa temperaturom do 19 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro se u nizijama, po kotlinama i rečnim dolinama očekuju magla ili niska oblačnost koja će se ponegde zadržati i pre podne.

Popodne na severu, a zatim i u ostalim krajevima sledi naoblačenje, a slaba kiša od uveče i tokom noći.

Vetar će biti slab, na jugu Banata i umeren, južni i jugoistočni, sredinom dana u skretanju na slab do umeren severozapadni.

Najniža temperatura od jedan do devet, a najviša od 15 do 19 stepeni.

U Požarevcu se ujutro očekuje magla ili niska oblačnost, a tokom dana pretežno sunčano vreme. Uveče stiže naoblačenje, a tokom noći slaba kiša. Vetar će biti slab, jugoistočni, popodne u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od četiri do devet, a najviša oko 18 stepeni.

U Srbiji će u petak biti pretežno oblačno i hladnije vreme, na severu Srbije suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom. Na visokim planinama očekuje se slab sneg. Duvaće umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak severozapadni vetar.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 10. novembar 2022. godine:

Meteorološka situacija biće relativno povolјna za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima. Kod osetlјivih osoba se mogu javiti glavobolјa i poremećaj sna.

KOMENTARIŠI