Na trećoj sednici Skupštine Grada Požarevca pored ostalih tačaka o čemu smo već pisali, prihvaćen je pedlog da se cene toplotne energije, odnosno grejanja, povećaju.

Po novom cenovniku, u zavisnosti od površine objekta koji se greje, cena grejanja će biti veća u proseku za iznos od 250 do 600 dinara. I pored poskupljenja grejanja, gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović, kaže da je Požarevac među gradovima koji imaju najjeftinije grejanje u zemlji i najbolje uslove grejanja. Upoređujući ostale gradove Srbije sa našim, Požarevac ima najnižu cenu grejanja u Srbiji i sa sadašnjim poskupljenjem.

Kosta Jeremić iz JP „Toplifikacija“ objasnio je da je to preduzeće najbolje javno preduzeće koje u gradu postoji i koje je opravdalo povećanje cene širenjem toplifikacione mreže i amortizacionim troškovima.

13 KOMENTARA

 1. Nikako mi nije jasno zašto grejna sezona počinje 15.oktobra kada unazad već nekoliko godina imamo niske tempretaure još od 1.oktobra.Zar to ne može da se pomeri ili je ovaj datum zacementiran pa makar temperatura išla i ispod nule.

 2. Eee, ne moze prcednik da podnese da se neko greje jeftino i ako zna da se za grejanje koristi topla voda koju bi Elektrane i onako bacale u Dunav,kao sto se godinama radilo,pa je nekom proradio mozak da uvede toplovod i da se ta voda usmeri na korisnu stvar, ali bi sad prcednik Sojic da malo udari po dzepu od onih 5%koje je dao kao iz svog dzepa, “Pa ne mozete vi gradjani da imate vise nego sto sam vam ja dao da prezivite,”‘samo ja mogu da se baskarim i uzivam a ne vi,”takva je od prilike njegova psihopatska logika, zato bi i da uvede poskupljenje jer se on samopozvao da sve kontrolise i svuda gura svoj nos, neverovatna patologija, on bi nas najradije sve pobio kad bi mogao, nevidjen mrzitelj i zlo od coveka.

 3. U pravu je Dobi. Razlika toplifikacije u Požarevcu i bilo gde u Srbiji je u tome što se ovde nema utrošak ogreva već samo cirkulisanje tople vode iz elektrane koja je tehnički otpad.

 4. Godinama lazu narod i podizu cene satro dogrevaju vodu na putu od elektrane do potrosaca. Kao radnik(bivsi) poznate su mi price kojima opravdavaju poskupljenja. Tacno da je
  grejanje dobro ali nova poskupljenja tople vode su suvisna.

 5. Objasnite kakve troškove Toplifikacija ima? Zbog čega poskupljuje grejanje? Zbog povećanja cene energenata kojima nas grejete? Bolje bi vam bilo da pustite grejanje koje plaćamo svih dvanaest meseci po istoj ceni. Uz to grejanje u stanu je jako loše jer radnici nisu sposobni ili neće, iz samo njima poznatih razloga, da sistem dovedu u red.Sramota!

 6. Poskupljenje cene grejanja zbig vecih cena u drugim gradovima,smesnije stvari sigurno nije bilo,gospodo preterali ste glupim objasnjenjima,koli vas dovede,nemoze nijedna cena da podmiri toliki aparat u JP toplifikacija,cinovnici ko salata,samo napred ali nece dugo.

 7. Čestitke Gradonačelniku na izvanrednoj analizi grejne situacije. Ako je najbolje treba da bude i najskuplje.

 8. Topla voda do skoro grejala karaše i šarane u reci Mlavi za džabe. E sada pošto se kasa ispraznila ajde da se da nenormalna izjava gradonačelnika kako je poskupljenje neophodno! Gluplju izjavu odavno nisam čuo!!!! Idi i budi predsednik zadruge u Klenovniku molimo te!!!!!

 9. I na Grenlandu poskupelo grejanje,sva sreca da nasi odbirnici nusu culi ,bilo bi svasta.Nena utroska energenata a cena poskupljuje,cirkus,to samo kod nas ima,Veliki prohtevi cinovnickog aparata,koji se stalno uvecava,pa bi i Japan propao,.Objavite javno bilans uspeha pa da ljudi vide gde se trosi novac i zasto poskupljenje pod izgovorom da je u nekom gradu poskupelo.Probudite se ljudi,

KOMENTARIŠI