I u petak vrelo u Požarevcu uz “toplu košavu”, za subotu najavljeno...

I u petak vrelo u Požarevcu uz “toplu košavu”, za subotu najavljeno nevreme!

U Srbiji će i sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, s temperaturama i do 41 stepen, a uveče i u toku noći ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i Pomoravlju povremeno jak, južni i jugoistocni, na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 15 do 22 C, u košavskom području do 27 C, a najviša od 36 do 41 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Požarevcu sutra pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar umeren i jak, jugoistočni, duvaće takozvana “topla košava”. Najniža temperatura oko 21 C, najviša oko 39 C.

Zbog izuzetno visokih temperatura na području skoro cele Srbije na snazi je crveni meteo-alarm.

Kada se upali crveni meteo-alarm to znači da je vreme vrlo opasno jer su prognozirane veoma opasne vremenske prilike koje izazivaju veliku materijalnu štetu i opasne su za bezbednost ljudi i životinja. Tada se stanovništvu preporučuje da se redovno obaveštava o prognozama i uputstvima stručnjaka

Izgledi vremena za sedam dana, do 18. avgusta:

U subotu jače naoblačenje i zahladenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode sa gradom i jakim vetrom.

Više padavina sredinom dana na jugozapadu, a uveče i u toku noći u Banatu, centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima, gde se lokalno očekuje više od 40 mm kiše za 12 sati.

Do nedelje uveče prestanak padavina. Od ponedeljka suvo i uglavnom sunčano, uz porast temperature.

KOMENTARIŠI