Ilindanski dani u Kobilju

Ilindanski dani u Kobilju

U naselju Kobilje u opštini Malo Crniće održani su šesti po redu „Ilindanski dani“. Crkvena opština Kobilje na čelu sa sveštenikom Daliborom Petrovićem, na ovaj veliki blagdan, dan Svetog proroka Ilije, svake godine organizuje ovu manifestaciju.

I ove 2019. godine meštani i gosti uživali su u bogatom kulturno-umetničkom programu u kome je bilo zastupljeno mnoštvo narodnih igara i pesama u duhu naše narodne tradicije i folklora. U programu su učestvovali: vokalna solistkinja Anastasija Petrović, učenica petog razreda Osnovne škole iz Kobilje, Darko i David Lazarević – solo harmonika; Trujić Dragiša iz Manastirice – solo frula i Dejan Paunović, solo – frula, KUD iz Manastirice, PoljanBubušinca i Starčeva.

Prvo mesto osvojio je KUD „Mladost“ iz Poljane, igrama iz okoline Pčinje. Drugo mesto pripalo je KUD-u „Jovica Janković – Turku“ iz Manastirice, treće mesto pripalo ju KUD-u „Bubušinac“ iz Bubušinca, a četvrto i peto mesto pripalo je KUD-u „Braća Trajić“ iz Starčeva.

Žiri ovogodišnje manifestacije bio je u sastavu: Ilija Popović, Radica Nikolić Pavlović, Toplica Đorđević i Mališa Antonijević.

KOMENTARIŠI