INCIDENT KOD VRBASA Ogorčeni otac: Izbacili su mi dete iz autobusa na...

INCIDENT KOD VRBASA Ogorčeni otac: Izbacili su mi dete iz autobusa na – 7 C

Sin od 10 godina krenuo je na trening u Vrbas. JP „Vrbas“ nije naplaćivalo karte deci, ali sad je relaciju preuzeo „Dunav prevoz“. On to nije znao i nije imao novac. Bezdušno su ga isterali

Izbacili su mi sina od 10 godina iz autobusa, samog u nepoznatom mestu, po mrklom mraku i na minus sedam samo zato što nije imalo kartu. Pogrešno je što nije platio prevoz, ali zar je to razlog da se ovako ophode prema malom detetu?! Bio je preplašen i uplakan.

Ovo za Kurir tvrdi Dejan Brdar (37), koji svedoči o neprijatnosti koji je njegov sin Ognjen (10) doživeo pre dva dana kad je iz rodnog Savinog Sela krenuo na trening boksa u Vrbas, udaljen nekih 15 kilometara.
– Ognjen je ušao na stanici u centru Savinog Sela. Ranije ih je prevozilo JP „Vrbas“, koje deci nikad nije naplaćivalo karte jer su znali da četiri puta nedeljno idu na sportske aktivnosti. Zato sam sinu dao pare samo za užinu, a ne i za kartu. Međutim, Ognjen je bio bolestan tri nedelje i za to vreme tu relaciju je preuzeo „Dunav prevoz“ – priča Brdar i dodaje da su u autobusu jedini putnici bili njegov sin i jedna devojčica:
– Kondukter je došao da proveri karte. Ognjen se iznenadio i rekao da nema para za kartu i zamolio da zaustave autobus kako bi mogao da izađe i vrati se kući. Kondukter mu je onda odbrusio da će da sačeka da stigne u Kucuru i da će ga tamo „izmarširati napolje“. Bio je neprijatan prema detetu – kaže Dejan, otac četvoro dece.

Foto: Dunav prevoz
Foto: Dunav prevoz
 Mogli su drugačije da postupe… Radnici „Dunav prevoza“ nisu imali ni trunku samilosti

Ističe da su njegovog desetogodišnjeg sina zatim oko pola osam uveče naterali da izađe iz autobusa u selu Kucuri. Napolju je bilo hladno i mračno.
– Srećom, Ognjen je imao mobilni telefon, pa me je uplakan pozvao da dođem po njega. Zatekao sam dete smrznuto i preplašeno, morao sam da ga vodim i u Hitnu pomoć, gde su konstatovali da je dete u stanju teškog stresa. Priznajem da je kriv što nije imao kartu, ali zar je jedna karta od 170 dinara razlog da se ovako ponašaju prema detetu? – revoltiran je Brdar.

Direktor „Dunav prevoza“
NIJE IMAO KARTU, SVE JE BILO PO PRAVILIMA

Milenko Damjanović, većinski vlasnik i direktor „Dunav prevoza“, u čijem se autobusu dogodio incident, kaže da dete nije bilo izbačeno, već da je sve bilo prema pravilima.
– To je neistina, niko ga nije izbacio. Pitali smo dečaka da li ima kartu ili novac da je plati, čak smo mu i ponudili da zove nekog da plati umesto njega. Pošto nije želeo da plati, izašao je na prvom stajalištu koje je usledilo. Sve je bilo po pravilima. Zamislite da ja uđem u prodavnicu, pokupim namirnice i neću da ih platim, pa gde to ima?! Razumem te roditelje, ali treba da nauče dete kako da se ponaša i da se karta u prevozu plaća – kaže Damjanović, naglašavajući da je „Dunav prevoz“ jedna ozbiljna institucija.

KOMENTARIŠI