Incident u Domu zdravlja u Požarevcu, krivična prijava protiv pacijenta

Incident u Domu zdravlja u Požarevcu, krivična prijava protiv pacijenta

Krivična prijava protiv osumnjičenog pacijenta podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu

Incident se dogodio u čekaonici u kojoj je pacijent čekao na pregled. Nezadovoljan zbog dugog čekanja, B.K. je glasno negodovao pred medicinskom sestrom, zbog čega je lekar izašao iz ordinacije da vidi o čemu se radi.

Protiv B. K. (73) iz Požarevca policija je podnela krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja, jer je fizički napao lekara Opšte službe Doma zdravlja, Dušana Tasića.

Ovaj incident dogodio se 25. januara uveče, u čekaonici u kojoj je pacijent čekao na pregled. Nezadovoljan zbog dugog čekanja, B.K. je glasno negodovao pred medicinskom sestrom, zbog čega je lekar izašao iz ordinacije da vidi o čemu se radi.

Na njegovu opasku da je radno vreme do 20.30 i da do tada, verovatno, neće moći da ga primi, pacijent ga je više puta udario glavom u lice, a potom pobegao.

Uskoro je, na poziv dr Tasića, stigla policija i uzela njegovu izjavu. Kasnije je pronađen i odbegli pacijent, koji je, takođe izložio svoje viđenje incidenta.

U ovom napadu dr Tasić nije zadobio povrede, ali mu je zbog doživljenog stresa povećan šećer u krvi i od tog dana nalazi se na bolovanju.

Krivična prijava protiv osumnjičenog pacijenta podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u redovnom postupku, što znači da protiv njega nije određen pritvor.

KOMENTARIŠI