Istorija na Jazu: Fatboy Slim obeležio 15. godišnjicu od istorijskog nastupa

Istorija na Jazu: Fatboy Slim obeležio 15. godišnjicu od istorijskog nastupa

Nakon visoko podignute lestvice sa festivalskog otvaranja, sinoć je Sea Dance potpuno proključao uz preko 23.000 posetilaca koji su do jutra plesali na Jazu!

U jednom trenutku, Sea Dance je i doslovno bio jedina svetla tačka na većem delu primorja, jer je došlo do masovnog nestanka struje, koje se na festivalu nije ni primetilo zbog aktivnih agregata. Krajnje očekivano titulu glavne zvezde druge festivalske noći sa neverovatnom lakoćom odneo je Fatboy Slim, a u takvoj festivalskoj atmosferi svoja najbolja izdanja pružili su i Space Dimension ControllerNipplepeopleDenis HorvatAleksandra Duende i brojni drugi!Fatboy Slim_2-min

A nakon što je Berghain prve noći poslao svoje pulene na No Sleep binu, još jedan iz grupe najvažnijih svetskih klubova sinoć je stigao na glavnu binu Sea Dance festivala! Legendarna klupska institucija Space Ibiza, sinoć je predstavila duh svetske prestonice noćnog života i muzičkog turizma u svom balkanskom pandanu Budvi, a čast da Ibicu na Jazu predstavi imao je popularni tandem Afterlife žurki Mind Against, ali i Space rezident i španski DJ Squire!

Jedan od najvećih producenata i DJ-eva svih vremena Fatboy Slim, na glavnoj bini je ujedno obeležio 15. godišnjicu od istorijskog nastupa iz 2002. pred više od 250.000 ljudi na plaži u svom rodnom Brajtonu. Norman Cook, kako mu je puno ime, poznat je kao inovator što je sinoć pokazao i uživo, pomerajući ulogu DJ-a u neku novu budućnost, gde su video, svetlo i muzički miks savršeno sinhronizovani u audio-vizuelnu senzaciju za sva čula, ali i generacije! Pored savremenog plesnog zvuka, iskusni Fatboy Slim, u svoj vrtoglavi miks ubacivao je muzičke fraze grupa kao što su Queen ili The Ramones, koje bi istovremeno gledali na velikom ekranu iza njega. Kada mu se na pozornici u remiksu “pridružio” i veliki Prince, atmosfera na Jazu dovela je Sea Dance do tačke ključanja. Pred kraj nastupa, Fatboy Slim je skinuo košulju ispod koje je ostao u belom dresu reprezentacije humanitaraca iz EXIT Fondacije na kojoj je pisalo njegovo ime pod brojem 63, čime je svetska megazvezda još jednom potvrdila ono što svi znaju još od prve noći, da je u Crnu Goru i zvanično stiglo EXIT Leto ljubavi. Na glavnoj bini nizali su se njegovi veliki hitovi “Right Here, Right Now”, “The Rockafeller Skank”, “Praise You”, te brojni drugi od kojih je “Eat, Sleep, Rave, Repeat” već postala parola za sve njegove spektakularne nastupe poput sinoćnjeg!Fatboy Slim_3-min

Istovremeno, hiljade fanova ispunili su do kraja i sve druge bine Sea Dance festivala, pa su žurku na No Sleep bini predvodili irski DJ i producent Space Dimension Controller, te sve popularniji Danac hrvatskog porekla Denis Horvat. Nisu ni najmanje zaostajali ni lokalni i regionalni izvođači čiju selekciju su sinoć činili After Affair b2b SMT#NG, Fahrudin Krcić b2b Jan de R, te Bodzie b2b Soft 85, dok su čast da zatvore noć imali P.S. i Rayo. U isto vreme, do ranih jutarnjih časova, na Miller bini TDI radija vladala je fantastična atmosfera, jer su svoje setove predstavili sjajni Mark Funk, Mirko&Meex, Felipe Simo i Wreckvge.

KOMENTARIŠI