Istorijska zaplena, oduzeto više od 112 tona cigareta

Istorijska zaplena, oduzeto više od 112 tona cigareta

Foto: Urban City // B.P.

Uprava carina saopštava da je oduzela više od 112 tona, odnosno gotovo 111 miliona komada cigareta vrednih preko 15,5 miliona evra iz jednog carinskog skladišta u Beogradu, čime je nadmašena dosadašnja rekordna zaplena od 50 tona tog akciznog proizvoda.

Posle duže carinske istrage, utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete zbog neverodostojne dokumentacije, netačnih podataka o robi i firmama učesnicma u spoljnotrgovinskom postupku, od kojih neke čak i ne postoje u registrima preduzeća, saopštila je Uprava carina.

Konačnim rešenjem Ministarstva finansija potvrđena su rešenja carinskih organa o oduzimanju robe koja će biti uništena u zakonom propisanom postupku, navodi se u saopštenju.

Uprava carina u saradnji sa policijom i drugim državnim organima, nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja cigareta i drugih duvanskih proizvoda i krijumčarenja svih vrsta roba, čime, kako navodi, štiti državni budžet i finansijski i ekonomski interes Srbije i svih njenih građana.

KOMENTARIŠI