Foto: Urban City / B.P. // Arhiva

Pod pokroviteljstvom Grada Požarevca i u organizaciji Konjičkog društva „Knez Mihailo“ na požarevačkom hipodromu održan je „Ivanjdanski sastanak“. U okviru trkačkog dana održane su tri kasačke i dve galopske trke sa ukupnim nagradnim fondom od 500.000 dinara.

U prvom kasačkom okršaju pod nazivom „Mlava“ za grla koja su u karijeri zaradila do 500 bodova, slavilo je vrlo sigurno grlo Dasty S.G sa Sašom Grujićem u Predstavnicima štale porodice Grujić iz Vršca pehar je uručila pomoćnica gradonačelnika za turizam Marija Vlajović.

Prvo galopsko nadmetanje trećeg trkačkog dana na požarevačkom hipodromu u čast istaknutog sportskog radnika Petra Uroševića na 1.600 metara za trogoda i starija grla,   dobilo je grlo Maks Maksi sa jahačem Milošem Milojevićem. Pobednički pehar uručila je Jelena Urošević, ćerka Petra Uroševića i potpredsednica Skupštine KD „Knez Mihailo“.

Usledila je kasačka trka „Dunav“ na 1.600 metara u kojoj je u finišu trijumfovao Picolo Party za čijim sulkama se našao Vladimir Pribić. Priznanje je uručio direktor Turističke organizacije Grada Požarevca Vasilije Baldić.

Glavno galopsko nadmetanje za pehar Konjičkog društva „Knez Mihailo“ sa nagradnim fondom od 200.000 dinara, za pola dužine konjskog tela u svoju korist rešio je Kirgiz sa džokejem Milanom Konkoljem.Pobedničkom timu pehar je predao direktor KD „Knez Mihailo“ Aleksandar Milenković.

U glavnom kasačkom nadmetanju „Morava“ za grla koja su u karijeri zaradila do 2.000 bodova lidersku poziciju izborio je Messenger sa vozačem Aleksandrom Ranđelovićem.  Pobednički pehar je uručio predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović

KOMENTARIŠI