Iz Požarevca do Kladova kreće autobus za bicikliste

Iz Požarevca do Kladova kreće autobus za bicikliste

Prvi autobus u Srbiji koji poseduje nosač za bicikle, počinje da saobraća 1. avgusta.

Autobus, koji može da ponese pet bicikala, će saobraćati na liniji Beograd – Kladovo svakog dana od 06 časova, dok je povratak iz Kladova u 16:15 časova.

Red vožnje izgleda ovako:

Od Beograda ka Kladovu:
Beograd, 06:00 – Požarevac, 7:15Veliko Gradište, 8:10 – Golubac, 8:35 – Donji Milanovac, 9:45 – Kladovo, 11:00

Od Kladova ka Beogradu:
Kladovo, 16:15 – Donji Milanovac, 17:30 – Golubac, 18:35 – Veliko Gradište, 19:00 – Požarevac, 19:50 – Beograd, 21:10

Cena povratne karte na relaciji Beograd-Kladovo iznosi 2.300 dinara, dok je cena karte u jednom pravcu 1.550 dinara.

Nakon što je prošle godine otvorena Đerdapska biciklistička ruta, ukazala se potreba da se ona učini još dostupnijom za sve bicikliste i ljubitelje aktivnog odmora.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Dunavski centar za kompetenciju u partnerstvu sa prevoznikom “Arriva Litas” obezbedili su specijalni nosač.

Đerdapska biciklistička ruta povezuje Kladovo i Drobetu Turnu Severin i sastoji se od šest manjih ruta prilagođenih različitim grupama – od najlakše za porodične vožnje, do najtežih za ljubitelje ekstremnog sporta.

Ruta je idealna za vožnju tokom letnje sezone, a svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa njenim putanjama i atrakcijama uz pomoć besplatne aplikacije Iron Gate Cycling koja je dostupna za Android i iOS telefone ili na sajtu www.irongatecycling.com.

Petnaest prirodnih i kulturno-istorijskih atrakcija mapirano je na ovoj ruti – sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička – hidroelektrana Đerdap.

Pored promocije same biciklističke rute, Dunavski centar za kompetenciju ovog leta započeo je i onlajn kampanju #posetidjerdap čiji je cilj promociju brojnih turističkih atrakcija na području Đerdapa u Srbiji. Kampanja se prevashodno odvija na društvenim mrežama.

Razvoj ovog projekta podržan je od strane Nemačke savezne vlade kroz Nemačku ogranizaciju za međunarodnu saradnju GIZ.

KOMENTARIŠI