Izabrani najbolji sportisti, ekipe i treneri sa teritorije Grada Požarevca

Izabrani najbolji sportisti, ekipe i treneri sa teritorije Grada Požarevca

U svečanim salonima gradskog zdanja dodeljene su nagrade za najbolje sportiste i sportske ekipe u 2018. godini.

Ove nagrade dodeljuju Sportski savez grada Požarevca i list Reč naroda.

Prisutne je pozdravio predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca Zlatan Kostić koji je rekao da je zadatak Sportskog saveza Grada Požarevca da bude spona između onih na terenu i one armije sportskih radnika, zaljubljenika u sport i lokalne samouprave, i dodao je da je upravo onima koji vode grad i državu u najvećem interesu da sport raste i razvija se.

Prisutne je pozdravio predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca Zlatan Kostić koji je rekao da je zadatak Sportskog saveza Grada Požarevca da bude spona između onih na terenu i one armije sportskih radnika, zaljubljenika u sport i lokalne samouprave, i dodao je da je upravo onima koji vode grad i državu u najvećem interesu da sport raste i razvija se.

Andrijana Maksimović, direktorka nedeljnika Reč naroda je rekla da ovaj nedeljnik ima izvrsnu saradnju sa Sportskim savezom i da je ovaj dan od specijalnog zanačaja za Reč naroda zato što predstavlja deo obeležavanja godišnjice ovog nedeljnika.

Foto: Grad Požarevac

Poseban gost na izboru sportista godine bio je Zoran Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i potpredsednik Sportskog saveza Srbije koji je rekao da je velika čast što se vratio u Požarevac posle nekoliko godina. Gajić je naveo da je Požarevac veoma razvijen sportski grad koji pored Odbojkaškog kluba Mladi radnik, uspehe beleži i u drugim sportovima.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je istakao zadovoljstvo ostvarenim sportskim rezultatima u prošloj godini:

„Sve to je još jedan razlog što lokalna samouprava visoko uvažava ovaj Izbor za sportistu godine Grada Požarevca, želeći time da pozove i ostale mlade ljude da se na sportiste ugledaju i da sportom počnu da se bave. Pored ovih želja, znamo i šta je ono što možemo i moramo. Možemo i moramo da se borimo za još veća sredstva za bavljenje sportom i još bolju sportsku infrastrukturu. Svedoci ste da je ove godine u Gradu Požarevcu bilo velikih pomaka na tom polju, ali znamo da na tom putu ne smemo stati. Na primer, ove godine ćemo u renovirani Sportski centar pozvati još više zaljubljenika u sport da u njemu treniraju, igraju ali i navijaju i ne samo tamo. Sportska infrastruktura o kojoj moramo da brinemo je i svako seosko igralište, svaki teren za male sportove, svaki gol, svaki koš i svaka površina na kojoj je moguće potrčati. Izgradnjom i rekonstrukcijom sportske infrastrukture želimo, ne samo da podignemo kvalitet uslova za treninge, već i da utičemo na posetu vaših sportskih priredbi. Želimo što više ljudi na tribinama koji navijaju za svoj tim i svoj grad.“

Ceremonija proglašenja najboljih sportista počela je minutom ćutanja. Nažalost, pred početak dodele priznanja stigla je tužna vest da je sinoć preminuo Jovo Budimir, dugogodišnji sportski radnik, profesor fizičkog vaspitanja i doajen požarevačke atletike, koji je trebalo da primi nagradu za životno delo. Nagrada je posthumno uručena prestavnicima AK „Požarevac“.

U konkurenciji najboljih mladih selekcija nagrađeni su: kadetsko – juniorska ekipa Odbojkaškog kluba „Mladi radnik“, juniorska ekipa Ženskog fudbalskog kluba „Požarevac“, ekipe mlađih takmičara Gimnastičkog kluba „SO Partizan“ i Džudo kluba „Bambi“ Požarevac,

Najbolje mlade sportistkinje su Milica Jović, Džudo klub „Bambi“, Ana Avdalović, Karate klub „Požarevac 92“, Isidora Petrović, Karate klub „Mladi radnik“ i teniserka Jovana Grujić.

Najbolji mladi sportisti su: Željko Vuksić, Organizacija sportskih ribolovaca „Smuđ“, Andrija Aleksić, Džudo klub „Bambi“i Aleksa Arsić, Karate klub „Mladi radnik“.

Najbolja seniorka je Aleksandra Ćirić, Ženski odbojkaški klub „Mladi Radnik“, a seniori: Petar Vefić, Gimnastičarski klub „SO Partizan“ – Kostolac, Vladimir Savić, Fudbalski klub „Mladi radnik 1926 i Aleksandar Atanasijević, Karate klub „Požarevac 92“.

Za najbolje seniorske ekipe Požarevca, proglašeni su: Odbojkaški Klub „Mladi Radnik”, Stonoteniski klub „Požarevac“, Karate Klub „Požarevac 92, i Šahovski klub „Rudar“ Kostolac.

Najbolji treneri su Sandra Stefanović, Ženski fudbalski klub „Požarevac“, Milan Đuričić, Odbojkaški klub „Mladi Radnik“, Boban Ivić, Stonoteniski klub „Požarevac“.

KOMENTARIŠI